fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100053
Netamin Fermentált Vegán BCAA instant por

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
Jelenleg nem rendelhető

Netamin Fermentált Vegán BCAA instant por

200 gramm
Netamin Fermentált Vegán BCAA instant por
  • 100% tisztaságú, ízesítetlen VEGÁN BCAA por
  • Optimális 2:1:1 arányban tartalmaz esszenciális leucin, izoleucin és valin aminosavakat
  • Teljesen természetes, fermentált növényi forrásból
  • NEM tartalmaz felesleges adalékanyagokat
  • Az izmok, kötőszövetek és bőr növekedésében és fenntartásában, az immunrendszer működésében, agyműködésben és emésztésben is kulcsfontosságú szerepet játszanak
  • Támogatják a zsírégetést és az izommegőrzést is

Készleten
4 490 Ft
Egységár: 22450 Ft/kg
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 4 041 Ft. Megtakarítás 1 347 Ft.

 

Könnyen oldódó vegán BCAA: 3 esszenciális aminosav, semmi cicoma!

BCAA-k vagyis elágazó láncú aminosavak (leucin, izoleucin, valin) 100%-ban növényi forrásból. Semmi felesleges adalékanyag, extra összetevő vagy cicoma! Ez a termék csakis azt tartalmazza, ami rá van írva: három nélkülözhetetlen aminosavat, a szervezet számára optimális 2:1:1 arányban! A Netamin Fermentált Vegán BCAA por kukoricából, fermentáció (erjesztés) útján készül.

A termék negyedik összetevője a napraforgó lecitin: ennek köszönhető, hogy ez a BCAA por hideg folyadékban is gyorsan és könnyen oldódik.

Mik is azok a BCAA-k?

A BCAA az angol Branched Chain Amino Acid rövidítése, ami magyarul elágazó láncú aminosavat jelent. Nevüket sajátos kémiai szerkezetük után kapták, és a leucin, az izoleucin és a valin tartozik ebbe a csoportba.

Az aminosavak a fehérjék építőkövei, az élethez alapvető fontosságú szerves vegyületek, amelyek a szervezet csaknem minden biológiai folyamatában részt vesznek. Kulcsfontosságúak az izomzat, a kötőszövetek és a bőr növekedése és fenntartása szempontjából, szükségesek az immunrendszer és az emésztőrendszer egészséges működéséhez, a szövetek regenerációjához.

A BCAA-k esszenciális, azaz nélkülözhetetlen aminosavak, szervezetünk nem képes előállítani őket, ezért mindenképpen étrend, illetve étrend-kiegészítés útján kell hozzájuk jutnunk.

Izomépítés, sportteljesítmény, immunitás, fogyás – ennyi mindenre jó a BCAA!

A BCAA-k az izomfehérjék 35%-át alkotják. Jelenlétük elengedhetetlen az izomnövekedéshez és -fejlődéshez, az izomerő megőrzéséhez. Kutatások kimutatták, hogy a BCAA-k megfelelő arányban történő bevitele támogatja az izomerő és állóképesség növelését és megőrzését, elősegíti a fizikai teljesítményt, agyműködést és az izmok gyorsabb, hatékonyabb regenerációját.1-6

Az immunrendszer normál működéséhez is létfontosságúak a BCAA-k. A szervezetbe jutó idegen anyagokat, kórokozókat felismerő és elpusztító immunsejteknek feltétlenül szüksége van elágazó láncú aminosavakra.7-9

Mindemellett a BCAA-k optimális bevitele rendkívül hasznos fogyókúra és/vagy szálkásítás esetén is. Kutatások alapján az elágazó láncú aminosavak segítenek a testzsír hatékonyabb elégetésében, és az izomtömeg megőrzésében.10-14 Minden diétának két fő célja van: 1. a testzsír csökkentése, 2. az izomvesztés elkerülése – a BCAA-k pontosan ezt a két célt támogatják!

Fontos kiemelni, hogy a BCAA-k megfelelő, rendszeres pótlása nemcsak sportolóknak előnyös és fontos, hanem mindenkinek! Az egészséges és hosszú élet alapvető feltételeit teremtik meg ezek az esszenciális aminosavak (úgymint erős izomzat, egészséges testsúly, jó immunműködés).

A kutatásokban eredménnyel használt és a szervezet számára optimális leucin-izoleucin-valin arány 2:1:1, éppen ezért a Netamin Fermentált Vegán BCAA por is ebben az arányban tartalmazza az aminosavakat!2,15,16

Növényi táplálkozás esetén EXTRA fontosak a BCAA-k!

Az állati eredetű élelmiszerek között nagyon sok kiváló BCAA-forrást találni (pl. tojás, halak, tej és tejtermékek, sovány húsok). Habár növényi forrásai is vannak (pl. hüvelyesek, olajos magvak), de vegán, illetve növényi alapú táplálkozással nehezebb megfelelő mennyiségben hozzájutni a BCAA-khoz. Különösen rendszeres edzés, aktív életmód vagy éppen stressz esetén, amikor jelentős mértékben növekszik a szervezet aminosav-igénye.

Kutatások is igazolják, hogy az állati eredetű fehérjeforrások növényire való cseréje igen gyakran a BCAA-szint csökkenésével jár együtt.17-19 Ez azonban az étrend módosításával (a fehérjebevitel növelésével, több BCAA-forrás fogyasztásával), illetve tudatos étrend-kiegészítéssel orvosolható.

Teljesen natúr, ezért rendkívül sokoldalúan felhasználható!

Célunk egy felesleges adalékanyagoktól mentes BCAA por létrehozása volt, ezért szándékosan nem adtunk ízesítőt sem a termékünkhöz. Ebből adódóan csakis a saját fantáziád szabhat határt annak, hogy miként használod fel!

Csak tegyél 1 csapott evőkanállal belőle a kedvenc italodba, rázd jól össze egy shakerben vagy turmixold össze és azonnal fogyaszthatod! Keverheted bármilyen gyümölcslébe, smoothie-ba, sportitalba, edzés előtti/utáni italba vagy éppen fehérje shake-be. A fehérjepor és BCAA kombinációja főleg az igazán intenzív edzések után jön jól, a lehető leghatékonyabb regeneráció érdekében.

Hivatkozások

Hivatkozások:

1 Chen P, Zhang W, Wang X, et al. Lycopene and Risk of Prostate Cancer: A Systematic Review and Meta-Analysis. Medicine (Baltimore). 2015;94(33):e1260.

2 Patel HRH, Elbakbak W, Bouhelai A, Muller S. Does oral lycopene reduce benign prostate enlargement/hyperplasia (BPE/BPH)? Oncol Cancer Case Rep. 2016;2(1):108.

3 Rowles JL 3rd, Ranard KM, Smith JW, An R, Erdman JW Jr. Increased dietary and circulating lycopene are associated with reduced prostate cancer risk: a systematic review and meta-analysis. Prostate Cancer Prostatic Dis. 2017;20(4):361-377.

4 Blusztajn JK, Slack BE, Mellott TJ. Neuroprotective Actions of Dietary Choline. Nutrients. 2017;9(8):815.

5 Zeisel SH, da Costa KA. Choline: an essential nutrient for public health. Nutr Rev. 2009;67(11):615-623.

6 Chhetri DR. Myo-Inositol and Its Derivatives: Their Emerging Role in the Treatment of Human Diseases. Front Pharmacol. 2019;10:1172.

7 Dudhatra GB, Mody SK, Awale MM, et al. A comprehensive review on pharmacotherapeutics of herbal bioenhancers. ScientificWorldJournal. 2012;2012:637953.

8 Kang S, Min H. Ginseng, the 'Immunity Boost': The Effects of Panax ginseng on Immune System. J Ginseng Res. 2012;36(4):354-368.

9 Imran M, Ghorat F, Ul-Haq I, et al. Lycopene as a Natural Antioxidant Used to Prevent Human Health Disorders. Antioxidants (Basel). 2020;9(8):706.

10 Noor-E-Tabassum, Das R, Lami MS, et al. Ginkgo biloba: A Treasure of Functional Phytochemicals with Multimedicinal Applications. Evid Based Complement Alternat Med. 2022;2022:8288818.

11 Park SK, Hyun SH, In G, et al. The antioxidant activities of Korean Red Ginseng (Panax ginseng) and ginsenosides: A systemic review through in vivo and clinical trials. J Ginseng Res. 2021;45(1):41-47.

12 De Luca MN, Colone M, Gambioli R, Stringaro A, Unfer V. Oxidative Stress and Male Fertility: Role of Antioxidants and Inositols. Antioxidants (Basel). 2021;10(8):1283.

13 Liguori I, Russo G, Curcio F, et al. Oxidative stress, aging, and diseases. Clin Interv Aging. 2018;13:757-772.

14 Leyane TS, Jere SW, Houreld NN. Oxidative Stress in Ageing and Chronic Degenerative Pathologies: Molecular Mechanisms Involved in Counteracting Oxidative Stress and Chronic Inflammation. Int J Mol Sci. 2022;23(13):7273.

15 Holt R, Juel Mortensen L, Harpelunde Poulsen K, et al. Vitamin D and sex steroid production in men with normal or impaired Leydig cell function. J Steroid Biochem Mol Biol. 2020;199:105589.

16 Pilz S, Frisch S, Koertke H, et al. Effect of vitamin D supplementation on testosterone levels in men. Horm Metab Res. 2011;43(3):223-225.

17 Nimptsch K, Platz EA, Willett WC, Giovannucci E. Association between plasma 25-OH vitamin D and testosterone levels in men. Clin Endocrinol (Oxf). 2012;77(1):106-112.

18 Maggio M, De Vita F, Lauretani F, et al. The Interplay between Magnesium and Testosterone in Modulating Physical Function in Men. Int J Endocrinol. 2014;2014:525249.

19 Pizzorno L. Nothing Boring About Boron. Integr Med (Encinitas). 2015;14(4):35-48.

20 Li D, Stovall DB, Wang W, Sui G. Advances of Zinc Signaling Studies in Prostate Cancer. Int J Mol Sci. 2020;21(2):667.

22 Ho E, Song Y. Zinc and prostatic cancer. Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2009;12(6):640-645.

22 Sauer AK, Vela H, Vela G, Stark P, Barrera-Juarez E, Grabrucker AM. Zinc Deficiency in Men Over 50 and Its Implications in Prostate Disorders. Front Oncol. 2020;10:1293.

23 To PK, Do MH, Cho JH, Jung C. Growth Modulatory Role of Zinc in Prostate Cancer and Application to Cancer Therapeutics. Int J Mol Sci. 2020;21(8):2991.

24 Das K, Buchholz N. Benign prostate hyperplasia and nutrition. Clin Nutr ESPEN. 2019;33:5-11.

25 Sayehmiri K, Azami M, Mohammadi Y, Soleymani A, Tardeh Z. The association between Selenium and Prostate Cancer: a Systematic Review and Meta-Analysis. Asian Pac J Cancer Prev. 2018;19(6):1431-1437.

26 Muecke R, Klotz T, Giedl J, et al. Whole blood selenium levels (WBSL) in patients with prostate cancer (PC), benign prostatic hyperplasia (BPH) and healthy male inhabitants (HMI) and prostatic tissue selenium levels (PTSL) in patients with PC and BPH. Acta Oncol. 2009;48(3):452-456.

27 Minutoli L, Bitto A, Squadrito F, et al. Serenoa Repens, lycopene and selenium: a triple therapeutic approach to manage benign prostatic hyperplasia. Curr Med Chem. 2013;20(10):1306-1312.

28 Trump DL, Aragon-Ching JB. Vitamin D in prostate cancer. Asian J Androl. 2018;20(3):244-252.

29 Gupta D, Lammersfeld CA, Trukova K, Lis CG. Vitamin D and prostate cancer risk: a review of the epidemiological literature. Prostate Cancer Prostatic Dis. 2009;12(3):215-226.

30 Espinosa G, Esposito R, Kazzazi A, Djavan B. Vitamin D and benign prostatic hyperplasia -- a review. Can J Urol. 2013;20(4):6820-6825.

31 Zendehdel A, Ansari M, Khatami F, Mansoursamaei S, Dialameh H. The effect of vitamin D supplementation on the progression of benign prostatic hyperplasia: A randomized controlled trial. Clin Nutr. 2021;40(5):3325-3331.

32 Leung KW, Wong AS. Ginseng and male reproductive function. Spermatogenesis. 2013;3(3):e26391.

33 Lee HW, Lee MS, Kim TH, et al. Ginseng for erectile dysfunction. Cochrane Database Syst Rev. 2021;4(4):CD012654.

34 Lee HW, Kil KJ, Lee MS. Ginseng for Improving Semen Quality Parameters: A Systematic Review. World J Mens Health. 2020;38(3):377-384.

35 Vazquez-Levin MH, Verón GL. Myo-inositol in health and disease: its impact on semen parameters and male fertility. Andrology. 2020;8(2):277-298.

Adagolás:keverj össze 1 adagot (5 gramm – kb. egy csapott evőkanál) 200 ml vízzel, gyümölcslével vagy turmixszal és fogyaszd edzés előtt, közben vagy után. Napi 1-3 adag ajánlott.

Figyelmeztetések: gyermekek elől elzárva tartandó.

Tárolás: száraz, hűvös helyen, erős napfénytől védve.

Átlagos tápérték100 grammban1 adagban (5 gramm)
Energia 1566,5 kJ /374,4 kCal78,3 kJ / 18,7 kCal
Zsír - amelyből telített zsírsavak0 g 0 g0 g 0 g
Szénhidrát - amelyből cukrok0 g 0 g0 g 0 g
Rost0 g0 g
Fehérje*93,6 g4,68 g
0 g0 g
* melyből leucin izoleucin valin46,8 g 23,4 g 23,4 g2,34 g 1,17 g 1,17 g

Összetevők: növényi BCAA por 2:1:1 (leucin:izoleucin:valin), napraforgó lecitin (emulgeálószer).

 

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Fermentált Vegán BCAA instant por
4 490 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér