fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Netamin Fermentált N-acetil-L-cisztein kapszula60 kapszula

Netamin Fermentált N-acetil-L-cisztein kapszula
 • A cisztein aminosav stabil és jól hasznosuló formája
 • Természetes úton, fermentáció (erjesztés) útján előállítva
 • Építőeleme a szervezet legfontosabb antioxidánsának, a glutationnak
 • Kutatások alapján az immunrendszer, a légzőrendszer, a szív- és érrendszer egészségét, a mentális egészséget és a méregtelenítést is támogathatja
 • 100% vegán termék
raktáron
Normál ár: 4295 Ft
Kosárba teszem

Az N-acetil-L-cisztein (NAC) a cisztein aminosav lehető legstabilabb és legjobban hasznosuló formája. Önmagában is rendkívül hatékony antioxidáns, emellett nélkülözhetetlen építőeleme a szervezet egyik legfontosabb és legerősebb antioxidánsának, a glutationnak.1

Ezzel a termékkel szabad formájában jutsz hozzá az N-acetil-L-ciszteinhez: ez azt jelenti, hogy a szervezet azonnal hasznosítani tudja, mivel egyenesen a véráramba jut és nem igényel emésztést. A szabad formájú NAC a glutation-termelésben egy lépéssel előrébb áll, mint az étkezés útján bevitt fehérjék, melyeket szervezetünknek előbb aminosavakra kell bontania.

Válaszd a természetességet!

Az N-acetil-L-ciszteint többféle úton is elő lehet állítani. Leggyakrabban szintetikus úton történik, állati alapanyag (pl. kacsatoll, disznószőr) vagy akár emberi haj hidrolízisével.2 Ezzel ellentétben a Netamin Fermentált N-acetil-L-cisztein kapszula 100% vegán és természetes! Növényi alapanyagból készül, fermentáció (erjesztés) útján, ezért garantáltan nem tartalmaz vegyianyag-maradványokat vagy bármilyen szennyeződést.

Mi mindenre jó az N-acetil-L-cisztein? Ezt mondják a kutatások!*

A pótlására mindannyiunknak oda kell figyelnie

Az N-acetil-L-cisztein (NAC) a cisztein stabil formája. Ez egy feltételesen esszenciális aminosav: szervezetünk képes maga előállítani (metionin és szerin aminosavból), ám sok esetben ez a mennyiség nem bizonyul elegendőnek. Például tartós stressz, magas vércukorszint, magas vérnyomás, betegség utáni lábadozás vagy időskor esetén is megnövelt bevitelre van szükség.3-5

Bizonyos vitaminok is szükségesek a cisztein előállításához, például folát, B6- és B12-vitamin. Ezek hiánya is korlátozza az előállítható cisztein mennyiségét.

Maga a cisztein leginkább állati fehérjékben fordul elő, ám étrendünk nem fedezi azt a fokozott cisztein-igényt, amit a stressz, méreganyagoknak való kitettség és krónikus betegségek idéznek elő. Speciális diéta, növényi alapú táplálkozás és felszívódási zavarok esetén különösen igaz ez.

A „mester antioxidáns” alapvető építőanyaga

A glutation az emberi szervezet egyik legjelentősebb antioxidánsa, ami gyakorlatilag minden sejtben megtalálható. Az „antioxidánsok anyja” vagy „mester antioxidáns” néven is szokták emlegetni, mert képes önmagát és egyéb antioxidánsokat is újrahasznosítani (pl. a C- és E-vitamint, alfa-liponsavat, Q10 koenzimet).6-8 De ez nem jelenti azt, hogy kimeríthetetlen.

A glutation a májban keletkezik, úgynevezett tripeptid, mely három aminosavból tevődik össze: cisztein, glutamin és glicin. A cisztein azonban a legfontosabb, ugyanis a glutation termelését az elérhető cisztein mennyisége limitálja. Jellemzően a szervezetben bőven van glutamin és glicin, de ha nincs elegendő cisztein, akkor mindhiába: nem tud több glutation termelődni.9

A glutation kimerüléséhez vezet például a helytelen táplálkozás, stressz, intenzív fizikai terhelés, környezeti mérgek, gyógyszerek, alkoholfogyasztás, fertőzés, betegség (pl. magas vérnyomás, diabétesz) és az öregedés is.6,10,11 Jó hír, hogy kutatások alapján a szabad formájú (vagyis más aminosavhoz nem kötődő) N-acetil-L-cisztein pótlása növeli a szervezet glutation szintjét.1,12,13

Rendkívül sokoldalúan támogatja az egészséget

Az utóbbi évtizedekben kutatások ezreiben vizsgálták az N-acetil-L-cisztein tulajdonságait és jótékony hatásait. Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a NAC elképesztően sokoldalúan támogathatja az egészségünket, pótlása nemtől és életkortól függetlenül mindenki számára hasznos lehet.

Eddigi kutatási eredmények alapján a NAC pótlása:

 • Javítja az immunrendszer működését: fokozza az immunsejtek aktivitását, erősíti a szervezet védekezőképességét, csökkenti az influenzaszerű tünetek gyakoriságát, súlyosságát és a betegség időtartamát.1,12-16
 • Támogatja a légzőrendszer egészségét: enyhülést nyújthat krónikus légzőszervi problémák (pl. hátsó garatfali váladékcsorgás, orrmelléküreg-gyulladás, hörgőgyulladás, cisztás fibrózis, COPD – krónikus obstruktív tüdőbetegség) esetén.17-19 Nyákoldó, hurutoldó hatása van.20
 • Segíti a szervezet méregtelenítését: védi a máj és vesék egészségét, például a gyógyszerek és a környezeti mérgek (pl. nehézfémek) negatív hatásai, oxidatív károsodás és gyulladások ellen.13,21-23 Nemcsak a külső, a belső méreganyagok eltávolítását is segíti.24
 • Támogatja a szív- és érrendszer egészségét: védi a szívet az oxidatív stresszel szemben, csökkentheti a vérnyomást és a vér homocisztein szintjét, így hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez és kezeléséhez is.25-28
 • Csökkenti a PCOS (policisztás ovárium szindróma) tüneteit: egy 2015-ös, 8 korábbi kutatást összefoglaló tanulmány szerint javítja az ovulációt és a teherbeesési rátát.29
 • Javítja a férfi termékenységet: az oxidatív stressz csökkentésével segíti a spermiumok egészségesebb működését, a spermaszám növelését és a nemi hormonok jobb arányát.30,31
 • Hozzájárul a haj, bőr és körmök egészségéhez: a haj, bőr és körmök legfontosabb alkotóeleme a keratin, ami egy ciszteinben gazdag fehérje. A cisztein segíti a dús és erős haj, illetve a feszes, fiatalos bőr kialakulását és megőrzését.32
 • Óvja az izmokat a károsodástól: az oxidatív stressz és gyulladás csökkentésével enyhítheti az izomlázat, izomfájdalmat és izomfáradtságot, javíthatja a sportteljesítményt.33

OGYÉI szám: 30774/2022

*Ez az ismertető nem a Netamin Fermentált N-acetil-L-cisztein kapszulára vonatkozik – általában véve mutatja be az N-acetil-L-ciszteinről rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin Fermentált N-acetil-L-cisztein kapszula nem gyógyhatással rendelkező készítmény.


Felhasznált irodalom

Hivatkozások:

1 Tenório MCDS, Graciliano NG, Moura FA, Oliveira ACM, Goulart MOF. N-Acetylcysteine (NAC): Impacts on Human Health. Antioxidants (Basel). 2021;10(6):967.

2 Ismail NI, Hashim YZHY, Jamal P, Othman R, Salleh HM. Production of Cysteine: Approaches, Challenges and Potential Solution. Int J Biotechnol Wellness Ind. 2014;3(3):95-101.

3 McPherson RA, Hardy G. Clinical and nutritional benefits of cysteine-enriched protein supplements. Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2011;14(6):562-568.

4 Dröge W. Oxidative stress and ageing: is ageing a cysteine deficiency syndrome?. Philos Trans R Soc Lond B Biol Sci. 2005;360(1464):2355-2372.

5 Riedijk MA, van Beek RH, Voortman G, de Bie HM, Dassel AC, van Goudoever JB. Cysteine: a conditionally essential amino acid in low-birth-weight preterm infants?. Am J Clin Nutr. 2007;86(4):1120-1125.

6 Adeoye O, Olawumi J, Opeyemi A, Christiania O. Review on the role of glutathione on oxidative stress and infertility. JBRA Assist Reprod. 2018;22(1):61-66.

7 Mohora M, Greabu M, Muscurel C, Duţă C, Totan A. The sources and the targets of oxidative stress in the etiology of diabetic complications. Romanian J Biophys. 2007;17(2):63–84.

8 Valko M, Rhodes CJ, Moncol J, Izakovic M, Mazur M. Free radicals, metals and antioxidants in oxidative stress-induced cancer. Chem Biol Interact. 2006;160(1):1-40.

9 Lu SC. Glutathione synthesis. Biochim Biophys Acta. 2013;1830(5):3143-3153.

10 Lutchmansingh FK, Hsu JW, Bennett FI, et al. Glutathione metabolism in type 2 diabetes and its relationship with microvascular complications and glycemia. PLoS One. 2018;13(6):e0198626.

11 Baradaran A, Nasri H, Rafieian-Kopaei M. Oxidative stress and hypertension: Possibility of hypertension therapy with antioxidants. J Res Med Sci. 2014;19(4):358-367.

12 Šalamon Š, Kramar B, Marolt TP, Poljšak B, Milisav I. Medical and Dietary Uses of N-Acetylcysteine. Antioxidants (Basel). 2019;8(5):111.

13 Schwalfenberg GK. N-Acetylcysteine: A Review of Clinical Usefulness (an Old Drug with New Tricks). J Nutr Metab. 2021;2021:9949453.

14 De Flora S, Grassi C, Carati L. Attenuation of influenza-like symptomatology and improvement of cell-mediated immunity with long-term N-acetylcysteine treatment. Eur Respir J. 1997;10(7):1535-1541.

15 Richie JP Jr, Nichenametla S, Neidig W, et al. Randomized controlled trial of oral glutathione supplementation on body stores of glutathione. Eur J Nutr. 2015;54(2):251-263.

16 Arranz L, Fernández C, Rodríguez A, Ribera JM, De la Fuente M. The glutathione precursor N-acetylcysteine improves immune function in postmenopausal women. Free Radic Biol Med. 2008;45(9):1252-1262.

17 Calverley P, Rogliani P, Papi A. Safety of N-Acetylcysteine at High Doses in Chronic Respiratory Diseases: A Review. Drug Saf. 2021;44(3):273-290.

18 Yadav SPS, Ranga RK, Goel A, Malik JS, Rao P. Effect of N-acetylcysteine on nasal mucociliary clearance in chronic sinusitis. J Otol Rhinol. 2016;5(2):1-3.

19 Elahi M, Elahi H. The Effects of N-Acetyl Cysteine on Nasal Mucociliary Clearance in Healthy Volunteers: A Randomized, Double-Blind and Placebo-Controlled Study. Otolaryngology 2015;5(1):182.

20 Banerjee S, McCormack S. Acetylcysteine for Patients Requiring Mucous Secretion Clearance: A Review of Clinical Effectiveness and Safety. Ottawa (ON): Canadian Agency for Drugs and Technologies in Health; June 14, 2019.

21 Mokhtari V, Afsharian P, Shahhoseini M, Kalantar SM, Moini A. A Review on Various Uses of N-Acetyl Cysteine. Cell J. 2017;19(1):11-17.

22 de Andrade KQ, Moura FA, dos Santos JM, de Araújo OR, de Farias Santos JC, Goulart MO. Oxidative Stress and Inflammation in Hepatic Diseases: Therapeutic Possibilities of N-Acetylcysteine. Int J Mol Sci. 2015;16(12):30269-30308.

23 Ye M, Lin W, Zheng J, Lin S. N-acetylcysteine for chronic kidney disease: a systematic review and meta-analysis. Am J Transl Res. 2021;13(4):2472-2485.

24 Lushchak VI. Glutathione homeostasis and functions: potential targets for medical interventions. J Amino Acids. 2012;2012:736837.

25 Liu C, Lu XZ, Shen MZ, et al. N-Acetyl Cysteine improves the diabetic cardiac function: possible role of fibrosis inhibition. BMC Cardiovasc Disord. 2015;15:84.

26 Dludla PV, Dias SC, Obonye N, Johnson R, Louw J, Nkambule BB. A Systematic Review on the Protective Effect of N-Acetyl Cysteine Against Diabetes-Associated Cardiovascular Complications. Am J Cardiovasc Drugs. 2018;18(4):283-298.

27 Hildebrandt W, Sauer R, Bonaterra G, Dugi KA, Edler L, Kinscherf R. Oral N-acetylcysteine reduces plasma homocysteine concentrations regardless of lipid or smoking status. Am J Clin Nutr. 2015;102(5):1014-1024.

28 Raghu G, Berk M, Campochiaro PA, et al. The Multifaceted Therapeutic Role of N-Acetylcysteine (NAC) in Disorders Characterized by Oxidative Stress. Curr Neuropharmacol. 2021;19(8):1202-1224.

29 Thakker D, Raval A, Patel I, Walia R. N-acetylcysteine for polycystic ovary syndrome: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled clinical trials. Obstet Gynecol Int. 2015;2015:817849.

30 Ahmadi S, Bashiri R, Ghadiri-Anari A, Nadjarzadeh A. Antioxidant supplements and semen parameters: An evidence based review. Int J Reprod Biomed. 2016;14(12):729-736.

31 Jannatifar R, Parivar K, Roodbari NH, Nasr-Esfahani MH. Effects of N-acetyl-cysteine supplementation on sperm quality, chromatin integrity and level of oxidative stress in infertile men. Reprod Biol Endocrinol. 2019;17(1):24.

32 Clemente Plaza N, Reig García-Galbis M, Martínez-Espinosa RM. Effects of the Usage of l-Cysteine (l-Cys) on Human Health. Molecules. 2018;23(3):575.

33 Devrim-Lanpir A, Hill L, Knechtle B. How N-Acetylcysteine Supplementation Affects Redox Regulation, Especially at Mitohormesis and Sarcohormesis Level: Current Perspective. Antioxidants (Basel). 2021;10(2):153.

Hozzászólások

Szedés

Adagolás: napi 1 kapszula lehetőleg étkezések között, bő vízzel.

Összetevők: N-acetil-L-cisztein, csomósodást gátlók (mikro-kristályos cellulóz, szilícium-dioxid, zsírsavak magnézium-sói), növényi kapszula

Hatóanyag táblázat

Hatóanyag A napi adag tartalmaz (1 kapszula)
N-acetil-L-cisztein (NAC) 390 mg

*NRV%: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százaléka

Kinek ajánljuk?

Glutén-tartalmú összetevőtől mentes termékek

Bizonyos termékek tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek gluténmentes étrendben nem fogyaszthatóak (mint pl. búzacsíra, búzaprotein, glutén tartalmú sörélesztő, stb.)  Ebben a kategóriában található termékeink nem tartalmaznak gluténszármazékot.

Laktózmentes

Nem tartalmaz laktózt, így laktózmentes étrendet követők is szedhetik.

Szívbarát

Szedése szív-és érrendszeri betegségekkel küzdőknek kifejezetten ajánlott.

Vegán

Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt ezért vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.

30 napos visszafizetési garancia

A bontatlan termék árát 30 napon belül visszafizetjük!*

Részletek:

*A pénzvisszafizetés bontatlan termékekre vonatkozik. A pénzvisszafizetési igény a számlázási naptól számított 30 napon belül érvényesíthető, KIVÉVE könyvek esetén, ahol 14 napon belül jelezd kérlek ilyen irányú igényedet.

A rendeléstől számított 30 napon belül postacímünkre juttasd vissza az alábbiakat:

– A terméket eredeti csomagolásban (több darab rendelése esetén minden terméket).
– A termékkel kapott eredeti számlát.
– Egy rövid levelet, amelyben megindoklod a visszaküldést. Mi nem fogunk mérlegelni, ez a könyvelésünkhöz elengedhetetlen.
– Kérjük, hogy a csomagot ne utánvétes csomagként add fel, mert ezt nem áll módunkban átvenni, hiszen a csomag tartalma ismeretlen előttünk a felbontásig!

Székhelyünk és postacímünk: 1116 Budapest, Fehérvári út 132-144.

A beérkezéstől számított 30 napon belül, a vásárlás módjával megegyező módon fizetjük vissza a termék vételárát:
– Utánvétellel történő rendelés esetén postai úton (ún. rózsaszín csekkel) történik a visszafizetés.
– A weboldalunkon keresztül történő bankkártyás fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Előreutalással történő fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Ha személyesen vásároltál tőlünk, akkor kérjük, hogy fáradj be irodánkba, előzetesen értesítve ügyfélszolgálatunkat ezen a telefonszámon: +36 70 601 9999

A visszaküldés költségét nem tudjuk átvállalni. Megértésed köszönjük!

Fontos! Csak akkor tudjuk visszafizetni a termék árát, ha a fenti pontok mindegyikének eleget tettél!

Megjegyzés: Kizárólag a közvetlenül a netamin.hu oldalról rendelt termék(ek)re vonatkozik a pénzvisszafizetési garancia. Más viszonteladóinkat nem kötelezhetjük erre, ezért a náluk vásárolt termékekre az adott viszonteladó egyéni szabályzata vonatkozik.

Vevői vélemények a(z) “Netamin Fermentált N-acetil-L-cisztein kapszula” termékről

Oszd meg véleményed, tapasztalataid termékünkről és mi kupont küldünk cserébe!
A vélemény írásához be kell jelentkezni. Szabályzatunkat a véleményírásról ide kattintva éred el.
  5673

  A szépségipar következő slágere: cisztein

  Hallottál már a ciszteinről? Ez egy aminosav, mely segíti a bőr és haj regenerálódását – de más előnyös hatása is van az emberi szervezetre. A szabad gyökök káros sejtroncsoló hatása ellen is védelmet nyújthat, de hozzájárulhat a felesleges testzsír lebontásához, az izomtömeg gyarapításához is. Kattints a részletekért!

  Akik ezt a terméket vásárolták, még ezek közül is tettek a kosarukba!

  Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.