fbpx
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz, akkor a KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Netamin Fekete retek kivonat kapszula 300 mg60 kapszula

elfogyott

Fekete retek: több ezer éve az emberiség szolgálatában

A fekete retek (Raphanus sativus nigra) a keresztesvirágúak (Cruciferae) családjába tartozik, és feltehetően Ázsiából származik. Ez volt az első retekféle, amit az emberiség termeszteni kezdett, több ezer éves múltja során egyaránt szerepelt gyógyszerként és élelmiszerként.

Feljegyzések szerint az egyiptomiak, kínaiak, görögök és rómaiak mind ismerték. Indiában a máj egészségének támogatására használják, Ázsia-szerte emésztésjavító hatása miatt vált közismertté, míg a kínai orvoslás szerint oldja a nyálkát és elősegíti a qi (életenergia) szabad áramlását.

Európában a népi gyógyászat a fekete retek gyökerét az epehólyag egészségének megőrzésére használja, és erre a célra a németországi Commission E monográfia is ajánlja.

Hogyan támogatja az egészséget a fekete retek a modern tudomány szerint?

A fekete retek vitamin tartalma mintegy háromszorosa a fehér fajtáknak. Emellett 4-szer több glükozinolátot tartalmaz, mint a keresztesvirágú zöldségek családjának többi tagja. 1A glükozinolátok olyan kéntartalmú vegyületek, melyek rendszeres fogyasztása bizonyítottan csökkenti egyes rákbetegségek kialakulásának kockázatát.2

Kutatások alapján a fekete retek jótékony hatásai közül három fő területet érdemes kiemelni:

1. Segítheti a védelmet a szabad gyökök káros hatásaival szemben

A keresztesvirágúak, így a fekete retek is, kiváló forrásai az antioxidáns növényi hatóanyagoknak (fitonutrienseknek). 3 Ezek a hatóanyagok (mint például a C-vitamin) semlegesítik a szervezetben felhalmozódott felesleges szabad gyököket, melyek károsíthatják a sejteket és krónikus betegségek (pl. rák, stroke, szívbetegség, cukorbetegség és ízületi gyulladás) kialakulását okozhatják. A fekete retek egy nagyon fontos, erős antioxidáns hatással bíró izotiocianát vegyületet is tartalmaz, mégpedig szulforafánt.

2. Támogathatja a máj működését

A máj az ember létfontosságú szerve, amelynek egyik legfőbb feladata a szervezetben felhalmozódott ártalmas anyagok lebontása, hatástalanítása – más szóval a szervezet méregtelenítése.

Állatkísérletek, illetve embereken végzett tanulmányok is arra utalnak, hogy a fekete retek hatására növekszik a szervezetben a méregtelenítő májenzimek mennyisége. A vizsgálati eredmények alapján a fekete retek hatóanyagai révén hozzájárulhat a máj egészséges működéséhez, segítheti a májsejtek regenerációját, fokozhatja az epe kiválasztását. 4-5-6-7

3. Javíthatja az epehólyag működését és az emésztési folyamatokat

A nép gyógyászatban a fekete retket előszeretettel használták az emésztés javítására. A modern tudomány több lehetséges mechanizmust is azonosított, melyek igazolhatják ezt a tulajdonságát.

Az emésztés összetett folyamat, amelyet több szerv működése biztosít. Ezek egyike a máj, ami a zsírok és fehérjék lebontásáért felelős epét termeli, illetve az epehólyag, ami az epét raktározza az étkezések között. A fekete retek olyan anyagokat tartalmaz, melyek elősegítik az emésztőnedvek, az epe termelését, valamint stimulálják az epehólyag működését. 8-9-10-11-12

Tudnivalók a Netamin Fekete retek kivonat kapszuláról:

A Netamin Fekete Retek kivonat napi adagja (1 kapszula) 300 mg 4:1 arányú fekete retek kivonatot tartalmaz. Ez 1200 mg fekete retek pornak felel meg. Ez a termék 100% növényi összetevőkkel készült – növényi alapanyagú kapszula felhasználásával.

FONTOS: epekövesek és epekőképződésre hajlamosak számára nem fogyasztható!

Az Adagolásra vonatkozó további információkat lásd a “Részletek” fül alatt, vagy ide kattintva.

OGYÉI szám: 20387/2018. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.


Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: epekövesek és epekő képződésre hajlamosak számára nem fogyasztható!

*A termék hatása egyénileg eltérő lehet és nem garantált!*


Felhasznált irodalom

1 N'jai AU, et al. Spanish black radish (Raphanus sativus L. Var. niger) diet enhances clearance of (...) and diminishes toxic effects on bone marrow progenitor cells. Nutr Cancer. 2012;64(7):1038-48.
2 Higdon JV, et al. Cruciferous vegetables and human cancer risk: epidemiologic evidence and mechanistic basis. Pharmacol Res. 2007 Mar;55(3):224-36. Epub 2007 Jan 25.
3 Borș MD, et al. Total Phenolic Content and Antioxidant Capacity of Radish as Influenced by the Variety and Vegetative Stage. Bulletin UASVM Food Science and Technology 72 (1), 77-81.
4 N'jai AU, et al. Spanish black radish (Raphanus sativus L. Var. niger) diet enhances clearance of (...) and diminishes toxic effects on bone marrow progenitor cells. Nutr Cancer. 2012;64(7):1038-48.
5 Barillari J, et al. Antioxidant and choleretic properties of Raphanus sativus L. sprout (Kaiware Daikon) extract. J Agric Food Chem. 2006 Dec 27;54(26):9773-8.
6 Evans M, et al. An open label pilot study to evaluate the efficacy of Spanish black radish on the induction of phase I and phase II enzymes in healthy male subjects. BMC Complement Altern Med. 2014 Dec 9;14:475.
7 Bruneton J. Radis noir. In: Pharmacognosie Phytochimie Plantes Médicinales. Tec & Doc Lavoisier, Paris, 1999.
8 Chevallier A. The Encyclopedia of Medicinal Plants. Dorling Kindersley, London, 1996. ISBN 9-780751-303148
9 Blumenthal M, et al. The complete German Commission E monographs: therapeutic guide to herbal medicines. American Botanical Council, Austin, 1998.
10 Ritter U. Therapie mit Choleretika and Cholekinetika. MedPharm. 1984;7:99-104.
11 Weiss R.F. Lehrbuch der Phytotherapie. 4. Auflage. Hippokrates-Verlag, Stuttgart, 1985.1
12 Cahiers de l'Agence. Les Cahiers de l’Agence n°3. Médicaments à base de plantes. République Française, Ministère de l'Emploi et de la Solidarité, Paris, 1998.

Hozzászólások

Szedés

Javasolt adagolás: Felnőtteknek napi 1 kapszula, bő folyadékkal. A kapszulát lehetőleg főétkezés után vegye be.
FIGYELMEZTETÉS: Epekövesek és epekőképződésre
hajlamosak számára nem fogyasztható!

Hatóanyag táblázat

Hatóanyag A napi adag tartalmaz
(1 kapszula)
Fekete retek (Raphanus sativus nigra gyökérgumó) kivonat (4:1) 300 mg

Összetevők:

fekete retek (Raphanus sativus nigra gyökérgumó) kivonat, növényi kapszula, keményítő, csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói)

*NRV%: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százaléka

Kinek ajánljuk?

Glutén-tartalmú összetevőtől mentes termékek

Bizonyos termékek tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek gluténmentes étrendben nem fogyaszthatóak (mint pl. búzacsíra, búzaprotein, glutén tartalmú sörélesztő, stb.)  Ebben a kategóriában található termékeink nem tartalmaznak gluténszármazékot.

Laktózmentes

Nem tartalmaz laktózt, így laktózmentes étrendet követők is szedhetik.

Vegán

Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt ezért vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.

30 napos visszafizetési garancia

A bontatlan termék árát 30 napon belül visszafizetjük!*

Részletek:

*A pénzvisszafizetés bontatlan termékekre vonatkozik. A pénzvisszafizetési igény a számlázási naptól számított 30 napon belül érvényesíthető, KIVÉVE könyvek esetén, ahol 14 napon belül jelezd kérlek ilyen irányú igényedet.

A rendeléstől számított 30 napon belül postacímünkre juttasd vissza az alábbiakat:

– A terméket eredeti csomagolásban (több darab rendelése esetén minden terméket).
– A termékkel kapott eredeti számlát.
– Egy rövid levelet, amelyben megindoklod a visszaküldést. Mi nem fogunk mérlegelni, ez a könyvelésünkhöz elengedhetetlen.
– Kérjük, hogy a csomagot ne utánvétes csomagként add fel, mert ezt nem áll módunkban átvenni, hiszen a csomag tartalma ismeretlen előttünk a felbontásig!

Székhelyünk és postacímünk: 1116 Budapest, Fehérvári út 132-144.

A beérkezéstől számított 30 napon belül, a vásárlás módjával megegyező módon fizetjük vissza a termék vételárát:
– Utánvétellel történő rendelés esetén postai úton (ún. rózsaszín csekkel) történik a visszafizetés.
– A weboldalunkon keresztül történő bankkártyás fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Előreutalással történő fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Ha személyesen vásároltál tőlünk, akkor kérjük, hogy fáradj be irodánkba, előzetesen értesítve ügyfélszolgálatunkat ezen a telefonszámon: +36 70 601 9999

A kiszállítási díjat nem áll módunkban visszafizetni, hiszen azt egy tőlünk független szolgáltató már teljesíttette részedre, és a visszaküldés költségét sem tudjuk átvállalni. Megértésed köszönjük!

Fontos! Csak akkor tudjuk visszafizetni a termék árát, ha a fenti pontok mindegyikének eleget tettél!

Megjegyzés: Kizárólag a közvetlenül a netamin.hu oldalról rendelt termék(ek)re vonatkozik a pénzvisszafizetési garancia. Más viszonteladóinkat nem kötelezhetjük erre, ezért a náluk vásárolt termékekre az adott viszonteladó egyéni szabályzata vonatkozik.

Vevői vélemények a(z) “Netamin Fekete retek kivonat kapszula 300 mg” termékről

Oszd meg véleményed, tapasztalataid termékünkről és mi kupont küldünk cserébe!
A vélemény írásához be kell jelentkezni.
    Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.