fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Netamin Echinacea 380mg kapszula (3 db) – Gazdaságos kiszerelés3x30 kapszula - 3 havi adag

Netamin Echinacea 380mg kapszula (3 db) - Gazdaságos kiszerelés
 • 3 db -10% kedvezménnyel!
 • Bíbor kasvirág (echinacea purpurea) gyógynövény porítva, kapszulában
 • Segítheti az immunrendszer működését
 • Rövidítheti az influenza és nátha lefolyását
 • Támogathatja a szervezet védekezőképességét légúti és húgyúti fertőzések ellen
raktáron
Normál ár: 5970 Ft
Állandó csomagkedvezménnyel: 5375 Ft
A te megtakarításod:-595 Ft (10%)
Kosárba teszem

Echinacea (bíbor kasvirág) – röviden a növényről

A bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) egy Észak-Amerikában őshonos gyógynövény, neve a görög echinos, azaz sün szóból származik, amely érdekesen szétnyíló szirmaira utal. Amerikában az egyik legnépszerűbb gyógynövény, régészek bebizonyították, hogy már az őslakosok is használták a nátha kezelésére. Az immunműködés javítására, gyulladások ellen kiváló, emellett a légzőszervek és az alsó húgyúti szervek egészségére is jó hatással van. Az influenza megelőzésében és a fertőzés tüneteinek kezelésében is segít: megrövidítheti a betegség lefolyását, enyhítheti a kísérő tüneteket, de csak akkor, ha a hatóanyagot már az első tünetek jelentkezésekor elkezdjük szedni.


Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem “egyenszínűek”, a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk – így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt.

OGYÉI szám: 22714/2019. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: Keresztes virágúakra érzékenyeknek, autoimmun betegségben szenvedőknek, továbbá immun-depresszáns szereket szedőknek nem ajánlott. Szedése legfeljebb 8 héten át történhet!

A termék hatása egyénenként eltérő lehet és nem garantált.


Az echinacea növény tudományosan bizonyított jótékony hatásai*

Segíti az immunrendszer működését

A német Kommission E szakbizottság ajánlása szerint az Echinacea-készítmények „támogatják és javítják a test természetes ellenállóerejét, különösen az orr és a torok fertőzéses betegségei esetében”. 1

Az echinacea legalább hat különböző gyógyszertani hatással rendelkező anyagot tartalmaz: poliszacharidok, flavonoidok, cikóriasav glikozidok, esszenciális olajok, poliacetilének, és alkilamidok. A poliszacharid, alkilamid és cikóriasav glikozid összetevők azok, melyek legfőképpen hozzájárulnak az Echinacea nem specifikus immunstimuláló hatásához. 2

Védelmet nyújt a fertőzések ellen

Számos kutatás bizonyította, hogy az Echinacea serkenti az immunrendszer működését, így támogatva a baktériumok és vírusok elleni védekezőképességet. Echinacin B nevű poliszacharid hatóanyaga képes gátolni a hialuronidáz enzim aktivitását, így megakadályozva azt, hogy a fertőző anyagok bejuthassanak a sejtbe és károkat okozhassanak. 3 Egyes vizsgálatok szerint az Echinacea kifejezetten hatékony segítség lehet a légzőszervi és húgyúti baktériumos és vírusos fertőzések leküzdésében. 4-5-6

Rövidítheti az influenza és a nátha lefolyását

Egy 14 vizsgálat eredményeit összegző elemzés szerint az Echinacea a nátha esélyét 58 százalékkal csökkentheti, a betegség átlagos időtartamát pedig 1,4 nappal rövidíti. 7 Egy svéd tanulmányban, amit 246 önkéntesen végeztek, azt találták, hogy a gyorsan, nagy mennyiségben fogyasztott Echinacea felgyorsította a felépülést a náthából. A tanulmány szerint elegendő a tünetek megjelenésétől számítva 7 napon keresztül szedni az Echinaceát a gyógyulás felgyorsítása érdekében. 8

Egy 2009-ben publikált klinikai kutatás alapján az Echinacea purpurea rendkívül hatékonyan csökkentette a szezonális influenzavírusok fertőzőképességét.

Gyulladáscsökkentő tulajdonság

Az Echinacea purpurea kivonatban a gyenge antibiotikus hatású echinakozid és az echinacein gyulladáscsökkentő hatású. Ma már bizonyított tény, hogy a legtöbb betegség gyökere a gyulladásban keresendő. Szerencsére az Echinacea rendszeres fogyasztása hatékonyan visszafordítja és enyhíti a különböző gyulladásos folyamatokat. 10

Az Echinaceát külsőleg is szokták alkalmazni gyulladással járó bőrfolyamatok, nehezen gyógyuló sebek, krónikus fekélyek esetén. Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet jelentése szerint az Echinacea szemgyulladás esetén is segíthet.11 A légzőszervi és húgyúti fertőzésekkel járó gyulladást is hatékonyan csökkentheti. Emellett ajánlott lehet olyan krónikus gyulladásos betegségek esetén is szedni, mint például a reumatoid artritisz (ízületi gyulladás).

Összefoglaló: miért érdemes Echinaceát alkalmazni?

Mert az echinacea…

•    segíti a szervezet védekező rendszerének megfelelő működését
•    hozzájárul az alsó húgyúti szervek egészségének megőrzéséhez
•    az influenza megelőzésében és a fertőzés tüneteinek kezelésében nagy jelentősége van
•    megfázás (nátha) esélyét csökkentheti
•    megfázás során gyorsíthatja a gyógyulást
•    gyulladáscsökkentő és fertőzésellenes tulajdonságokkal rendelkezik
•    a néphagyomány szerint használható allergiás panaszok és tünetek enyhítésére, a hörghurut, középfülgyulladás, mandulagyulladás, nőgyógyászati fertőzések, valamint bőrgyógyászati kórfolyamatok és reumás eredetű betegségek esetén is


*Ez az ismertető nem a Netamin Echinacea 380 mg kapszulára vonatkozik – általában véve mutatja be az echinacea növényről rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin Echinacea 380 mg kapszula nem gyógyhatással rendelkező készítmény.

Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem “egyenszínűek”, a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk – így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt.


Felhasznált irodalom

1 Echinacea in the Treatment and Prevention of Upper Respiratory Tract Infections. K Gunning. West J Med 171 (3), 198-200. 9 1999
2 Echinacea in the Treatment and Prevention of Upper Respiratory Tract Infections. K Gunning. West J Med 171 (3), 198-200. 9 1999
3 K.M. Kumar, S. Ramaiah. Pharmacological importance of Echinacea purpurea. International Journal of Pharma and Bio Sciences 2(4):304-314
4 Barrett B, Vohmann M, Calabrese C. Echinacea for upper respiratory infection. J Fam Pract. 1999 Aug;48(8):628-35.
5 D. Melchart, E. Walther, K. Linde, R. Brandmaier, and C. Lersch, “Echinacea root extracts for the prevention of upper Respiratory tract Infections: a double-blind, placebo-controlled randomized trial,” Archives of Family Medicine, vol. 7, no. 6, pp. 541–545, 1998.
6 Geetha R.V, Anitha Roy, And Lakshmi T, „Nature's Weapon Against Urinary Tract Infections”, Int. J. Drug Dev. & Res., July-Sep 2011, 3(3): 85-100
7 Shah SA, Sander S, White CM, et al. Evaluation of echinacea for the prevention and treatment of the common cold: a meta-analysis. Lancet Infect Dis. 2007 Jul;7(7):473-80.
8 Brinkeborn RM, Shah DV, Degenring FH. Echinaforce and other Echinacea fresh plant preparations in the treatment of the common cold. A randomized, placebo controlled, double-blind clinical trial. Phytomedicine. 1999 Mar;6(1):1-6.
9 Pleschka, S., et al. (2009) Anti-Viral Properties and Mode of Action of Standardized Echinacea Purpurea Extract against Highly Pathogenic Avian Influenza Virus (H5N1, H7N7) and Swine-Origin H1N1 (S-OIV). Virology Journal, 6.
10 Sharma M, Schoop R, Hudson JB. Echinacea as an antiinflammatory agent: the influence of physiologically relevant parameters. Phytother Res. 2009 Jun;23(6):863-7.
11 https://draxe.com/echinacea-benefits/

Hozzászólások

Szedés

Felnőtteknek napi egy kapszula lehetőleg étkezés után, bő folyadékkal.

Hatóanyag táblázat

Hatóanyag A napi adag tartalmaz (egy kapszula) NRV%
Echinacea purpurea
(porított növény)
380 mg -

Összetevők:

Porított echinacea, növényi kapszula

*NRV%: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százaléka

Kinek ajánljuk?

Glutén-tartalmú összetevőtől mentes termékek

Bizonyos termékek tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek gluténmentes étrendben nem fogyaszthatóak (mint pl. búzacsíra, búzaprotein, glutén tartalmú sörélesztő, stb.)  Ebben a kategóriában található termékeink nem tartalmaznak gluténszármazékot.

Laktózmentes

Nem tartalmaz laktózt, így laktózmentes étrendet követők is szedhetik.

Vegán

Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt ezért vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.

30 napos visszafizetési garancia

A bontatlan termék árát 30 napon belül visszafizetjük!*

Részletek:

*A pénzvisszafizetés bontatlan termékekre vonatkozik. A pénzvisszafizetési igény a számlázási naptól számított 30 napon belül érvényesíthető, KIVÉVE könyvek esetén, ahol 14 napon belül jelezd kérlek ilyen irányú igényedet.

A rendeléstől számított 30 napon belül postacímünkre juttasd vissza az alábbiakat:

– A terméket eredeti csomagolásban (több darab rendelése esetén minden terméket).
– A termékkel kapott eredeti számlát.
– Egy rövid levelet, amelyben megindoklod a visszaküldést. Mi nem fogunk mérlegelni, ez a könyvelésünkhöz elengedhetetlen.
– Kérjük, hogy a csomagot ne utánvétes csomagként add fel, mert ezt nem áll módunkban átvenni, hiszen a csomag tartalma ismeretlen előttünk a felbontásig!

Székhelyünk és postacímünk: 1116 Budapest, Fehérvári út 132-144.

A beérkezéstől számított 30 napon belül, a vásárlás módjával megegyező módon fizetjük vissza a termék vételárát:
– Utánvétellel történő rendelés esetén postai úton (ún. rózsaszín csekkel) történik a visszafizetés.
– A weboldalunkon keresztül történő bankkártyás fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Előreutalással történő fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Ha személyesen vásároltál tőlünk, akkor kérjük, hogy fáradj be irodánkba, előzetesen értesítve ügyfélszolgálatunkat ezen a telefonszámon: +36 70 601 9999

A visszaküldés költségét nem tudjuk átvállalni. Megértésed köszönjük!

Fontos! Csak akkor tudjuk visszafizetni a termék árát, ha a fenti pontok mindegyikének eleget tettél!

Megjegyzés: Kizárólag a közvetlenül a netamin.hu oldalról rendelt termék(ek)re vonatkozik a pénzvisszafizetési garancia. Más viszonteladóinkat nem kötelezhetjük erre, ezért a náluk vásárolt termékekre az adott viszonteladó egyéni szabályzata vonatkozik.

Vevői vélemények a(z) “Netamin Echinacea 380mg kapszula (3 db) – Gazdaságos kiszerelés” termékről

Oszd meg véleményed, tapasztalataid termékünkről és mi kupont küldünk cserébe!
A vélemény írásához be kell jelentkezni. Szabályzatunkat a véleményírásról ide kattintva éred el.
  Megfázás kisokos: miben más, mint az influenza? + tippek a kezeléshez!

  Megfázás kisokos: miben más, mint az influenza? + tippek a kezeléshez!

  A megfázás a világon a leggyakoribb betegség, amin egy felnőtt évente átlagosan 3-4 alkalommal átesik, míg gyerekek akár 10-12-szer is. Az influenza legtöbb esetben sokkal rosszabb a megfázásnál. Olvasd el cikkünket, hogy megtudd, mi a különbség a kettő között, mit tehetsz ellenük, hogyan előzheted meg őket!

  Akik ezt a terméket vásárolták, még ezek közül is tettek a kosarukba!

  Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.