fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Netamin Barátcserje kapszula 390 mg60 kapszula

Netamin Barátcserje kapszula 390 mg
 • Megújult: titán-dioxid mentes (kisebb) kapszula!
 • Gyógynövény a hormonharmónia támogatására

 • Segíthet csökkenteni a premenstruális tüneteket, menstruációs görcsöket

 • Segíthet enyhíteni a klimax időszakában fellépő panaszokat

 • Segíthet csökkenteni a megemelkedett prolaktin-szintet, amely a hölgyeknél termékenységi problémák oka is lehet

 • 100% növényi termék ellenőrzött forrásból, GMP minősítésű gyártóhelyen készült

raktáron
Normál ár: 3475 Ft
Kosárba teszem

Az eredeti Netamin Barátcserje kapszula: hosszú évek óta hölgyvásárlóink kedvence!

Ez a napi 390-780 mg barátcserje port biztosító termék ideális választás a menstruációs ciklussal összefüggő kellemetlen tünetek, erősebb klimaxos panaszok, jelentősebb hormonális zavarok (emelkedett prolaktinszint / ösztrogén-progeszteron arány) esetén.

Szedése kúraszerűen javasolt: 3 hónap után javasolt szünetet tartani – a szünet alatt szinten tartáshoz igény szerint szedhető a Netamin Barátcserje kapszula 200 mg, amit ide kattintva érhetsz el.

Mi az a barátcserje?

Barátcserje, vitex agnus castus, a menstruációs problémák természetes ellenszereA barátcserje (Vitex agnus castus, angolul chasteberry) egy lilás színű virágzattal rendelkező növény, amit évezredek óta alkalmaznak a hormonháztartással kapcsolatos nőgyógyászati panaszok esetén. Kellemes illatú, borsszemnyi nagyságú termései vannak, ezekből készülnek a barátcserje porok és kivonatok.

Mi a köze a ciklushoz, hormonháztartáshoz?

A menstruációs zavarok és a teherbeesés elmaradása mögött gyakran hormonális zavarok, a prolaktin szintjének emelkedése, illetve az ehhez kapcsolódó alacsony progeszteronszint (ösztrogén dominancia) áll.

A prolaktint az agyalapi mirigy termeli és részt vesz számos folyamatban, például a szoptatás során serkenti a tejválasztást. Ha azonban szoptatás nélkül is sok a szervezetben a prolaktin és kevés a progeszteron, annak súlyos következményei lehetnek:

 • fájdalmas menstruáció
 • premenstruális tünetek kialakulása
 • átmeneti meddőség
 • hajhullás
 • alvászavarok
 • ingerültség, feszültség
 • libidócsökkenés

Az ösztrogén és progeszteron egyensúlyának felborulása áll az erős, rendszertelen vagy kimaradó menstruáció és a változókori tünetek (pl. hőhullámok, éjszakai izzadás) hátterében is.

A barátcserje nem tartalmaz hormont, ám kutatások szerint az agy hipotalamusz nevű régiójára, és az agyalapi mirigyre van hatással. Így csökkentheti a prolaktin hormon szintjét, normalizálhatja az alacsony progeszteronszintet, kiegyensúlyozhatja az ösztrogén és progeszteron arányát.1-3

Németországi vizsgálatokban a nők egyharmadánál teljesen megszüntette a PMS tüneteit, 57% pedig jelentős javulásról számolt be.4,5 A menstruáció során tapasztalt mellfájdalmat a gyógyszeres kezeléshez hasonló hatékonysággal szüntetheti meg, jóval kevesebb mellékhatással.6-8

A barátcserje az erős vérzés, a menstruáció alatt és után jelentkező fájdalmak, fizikai és érzelmi tünetek, és a klimax kínzó tünetei (depresszió, hangulati- és alvászavarok, hőhullámok) ellen is hatékonynak bizonyult kutatásokban.9-15 Egy vizsgálatban a klimaxos nők 33%-a jelentős, míg 36% közepes mértékű javulást tapasztalt a tünetek, pl. éjszakai izzadás és hőhullámok terén.15

Egy kutatásban a menstruáció kimaradásával vagy sárgatest-elégtelenséggel küzdő nőknél a barátcserjét szedők körében több mint kétszer gyakoribb volt a terhesség.16 Egy másik kutatásban a barátcserje 3 hónap alatt normalizálta a rövid és hosszú ciklusokat is. A növényt szedő nők 26%-a, míg a hatóanyagmentes kapszulát szedő nőknek csak 10%-a esett teherbe.17

A barátcserje amenorrhea (kimaradó menstruáció), luteális fázis elégtelenség (nem megfelelő progeszterontermelés) és idiopátiás (ismeretlen okú) meddőség esetén is segíthet.18

Kik számára hasznos gyógynövény a barátcserje?

Menstruációs problémákkal küzdőknek

Úgy, mint…:
– kiszámíthatatlan, ingadozó a ciklus (ciklushossz és a menstruáció időtartama)
– erős vérzéssel járó menstruáció (a vérveszteség több mint 80 ml)
– premenstruális tünetek (a menstruáció előtt jelentkező alhasi görcsök, feszülő mellek, túlzott érzékenység, indokolatlan sírás, lehangoltság, rossz kedv, fáradtság, gyengeség)
– menstruáció alatti hangulatingadozás és fájdalmak (has, mellek, ízületek)

Babát tervező hölgyeknek

A kiegyensúlyozott, kiszámítható menstruáció és így a peteérés, a normális prolaktin-szint mind elengedhetetlen feltétele annak, hogy megfoganhasson a várva gyermek, ezért a barátcserje különösen népszerű azon hölgyek körében, akik gyermeket terveznek.
(Ha gyermeket tervezel, böngéssz Babalesz oldalunkon is! www.babalesz.hu/)

Mindazoknak, akiknek klimaxos tünetek nehezítik mindennapjaikat

A női test változása már 40 éves kor után olyan irányt vehet, amellyel sajnos a hétköznapokat megkeserítő fizikai tünetek is jelentkezhetnek. A klimax tulajdonképpen a hormonális egyensúly átrendeződéséből fakad. Az ezzel járó hőhullámokat, súly-és hangulatingadozásokat a hormonok csatája okozza, a barátcserje pedig ezeknél a folyamatoknál is a normalizálódást támogatja, így segít a menopauza tüneteinek enyhítésében is. (Megjegyzés: ezen tulajdonsága miatt került be Klimax gyógynövénykapszula válogatáscsomagunkba is – kattints ide, ha érdekel a csomag!)

Tudnivalók a Netamin Barátcserje kapszuláról

100 % növényi termék

Növényi cellulózból, természetes eljárással készült kapszula tartalmazza a tiszta gyógynövényport. Nincs benne semmilyen állati eredetű összetevő, ezért a vegetáriánus, vagy vegán étrendet követők is fogyaszthatják.

Finomra őrölt növényi por a megfelelő felszívódásért

A kapszulában a barátcserje gyógynövény szárított, porított változata található, ezért sokkal koncentráltabban tartalmazza a szükséges hatóanyagokat, mint a friss növény.

A porítás másik előnye a kiváló felszívódás. A hatóanyagok jó felszívódásához fontos, hogy minél jobban porrá legyen őrölve egy gyógynövény. Ahogy étkezéskor az alapos rágás segít abban, hogy minden tápanyag optimálisan szívódhasson fel, úgy a finomra őrölt por is garantálja, hogy a barátcserje-hatóanyagok felszívódása nagyobb felületen, és maximális hatékonysággal történjen.

Tökéletes tisztaságú alapanyag

A Netamin Barátcserje kapszula alapanyaga színtiszta gyógynövénypor, amelyet laboratóriumi tesztekkel vizsgáltatott meg az Organikus Egészség Egyesület. Miért fontos ez? Nem mindegy, hogy az alapanyag egy szennyezett környezetből, pl. légszennyezés által terhelt területről származik, vagy tiszta forrásból. A szennyezéseket ugyanis a növény magába szívja. A laborvizsgálat eredményein egyértelműen látszik, hogy a Netamin Barátcserjéhez használt alapanyag tiszta forrásból származik, nehézfémektől, baktériumoktól mentes. A laborvizsgálat eredményei a képre kattintva láthatóak.

Gyógyszer-tisztaságú körülmények között készítve

A Netamin Barátcserje kapszula rendkívül szigorú minőség-ellenőrzés mellett, úgynevezett GMP minősítésű gyártóhelyen készül (noha ez étrend-kiegészítők és kapszulázott élelmiszerek esetén nem előírás, számunkra mégis alapvető).

A GMP minősítés (jelentése Good Manufacturing Practice, azaz jó gyártási gyakorlat) feltétele egy állandó kontroll, többek között mikrobiológiai vizsgálatokkal, vagyis minden felhasznált alapanyag tisztaságát folyamatosan, komoly vizsgálatokkal ellenőrzik.

OGYÉI szám: 28819/2022. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

100% növényi termék
Finomra őrölt por a megfelelő felszívódásért
Ellenőrzött körülmények között készítve

Ezt kínálja a Netamin Barátcserje kapszula!


Csomagban is kapható, Szerves Magnéziummal és D-vitaminnal!

Harmonikus ciklus válogatáscsomag Nőknek

Tudtad, hogy menstruáció idején megnövekszik a szervezet magnézium-szükséglete? És azt, hogy a D-vitamin elengedhetetlen a megfelelő hormonműködéshez? A Harmonikus ciklus válogatáscsomagban a barátcserje mellett ezek a hatóanyagok is helyet kaptak, azért, hogy tested természetes egyensúlyát még jobb hatékonysággal tudd támogatni! A három termék csomagban kedvezményes áron lehet a tiéd!

Szeretnél többet tudni a Harmonikus ciklus válogatáscsomagról? Kattints ide>>


*A termék hatása egyénileg eltérő lehet és nem garantált!*

Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem “egyenszínűek”, a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk – így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt.


Felhasznált irodalom

1 Ryu A, Kim TH. Premenstrual syndrome: A mini review. Maturitas. 2015;82(4):436-440.

2 van Die MD, Burger HG, Teede HJ, Bone KM. Vitex agnus-castus extracts for female reproductive disorders: a systematic review of clinical trials. Planta Med. 2013;79(7):562-575.

3 www.ema.europa.eu/en/medicines/herbal/agni-casti-fructus

4 Dittmar FW. Premenstrual syndrome. Treatment with a phytopharmaceutical. Therapiewoche Gynakol. 1992;5:60–68.

5 Peteres-Welte C, Albrecht M. Menstrual abnormalities and PMS. Vitex agnus-castus. Therapiewoche Gynakol. 1994;7:49–52.

6 Wuttke W, Jarry H, Christoffel V, Spengler B, Seidlová-Wuttke D. Chaste tree (Vitex agnus-castus)--pharmacology and clinical indications. Phytomedicine. 2003;10(4):348-357.

7 Niroumand MC, Heydarpour F, Farzaei MH. Pharmacological and therapeutic effects of Vitex agnus-castus L: A review. Phcog Rev. 2018;12(23):103–14.

8 Carmichael AR. Can Vitex Agnus Castus be Used for the Treatment of Mastalgia? What is the Current Evidence?. Evid Based Complement Alternat Med. 2008;5(3):247-250.

9 Shah Hosseini Z, Amin GH, Salehi Sormaghi MH, Danesh MM, Abedian K. Double blind study of anti-primary dysmenorrhea effects of Vitagnus. J Mazendaran Univ Med Sci. 2005;15(50):15–21.

10 Shobeiri F, Zeraati F, Mansouri Z, Araghchian M, Nazari M. The comparative effect of herbal extract of vitagnus and mefenamic acid on primary dysmenorrhea. Zahedan J Res Med Sci 2012;14(5):30–33.

11 Yavarikia P, Shahnazi M, Hadavand Mirzaie S, Javadzadeh Y, Lutfi R. Comparing the effect of mefenamic Acid and vitex agnus on intrauterine device induced bleeding. J Caring Sci. 2013;2(3):245-254.

12 Zamani M, Mansour GM, Farimani M, Nasr ES. Efficacy of mefenamic acid and Vitex in reduction of menstrual blood loss and HB changes in patients with a complaint of menorrhagia. Iran J Obstet Gynecol Infertil 2007;10(1):79–86.

13 Shobeiri F, Zeraati F, Araghchian M, Nazari M. The effect of fennelin, vitagnus and mefenamic acid in the treatment of menstrual bleeding. Sci J Hamadan Univ Med Sci 2014;21(3):171–176.

14 van Die MD, Burger HG, Teede HJ, Bone KM. Vitex agnus-castus (Chaste-Tree/Berry) in the treatment of menopause-related complaints. J Altern Complement Med. 2009;15(8):853-862.

15 Chopin Lucks B. Vitex agnus castus essential oil and menopausal balance: a research update [Complementary Therapies in Nursing and Midwifery 8 (2003) 148-154]. Complement Ther Nurs Midwifery. 2003;9(3):157-160.

16 Gerhard II , Patek A, Monga B, et al. Mastodynon® bei weiblicher Sterilität. Forsch Komplementarmed. 1998;5(6):272–278.

17 Westphal LM, Polan ML, Trant AS. Double-blind, placebo-controlled study of Fertilityblend: a nutritional supplement for improving fertility in women. Clin Exp Obstet Gynecol. 2006;33(4):205-208.

18 Dennehy C. The use of herbs and dietary supplements in gynecology: an evidence-based review. J Midwifery Womens Health. 2006;51(6):402–409.

Hozzászólások

Szedés

1 doboz Netamin Barátcserje 60 db 390 mg-os kapszulát tartalmaz. Napi 1 kapszula, lehetőleg közvetlenül étkezés előtt, egészben lenyelve, bő folyadékkal. A 4. hónap után tartható 1-2 hónap szünet a szedésében (ez idő alatt szinten tartásra beiktatható a Netamin Barátcserje 200 mg-os változata).

Amennyiben konkrét problémára egyéb kezelést is kapsz, vagy hormontartalmú készítményeket szedsz, konzultálj orvosoddal a barátcserje-kúráról. Várandós hölgyeknek a készítmény szedése nem ajánlott! (Kivéve, ha szakorvos kifejezetten elrendeli).

Hatóanyag táblázat

Hatóanyag A napi adag (1 kapszula) tartalmaz
Barátcserje por 390 mg

Összetevők:

Barátcserje, bevonó (cellulóz)

*NRV%: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százaléka

Kinek ajánljuk?

Glutén-tartalmú összetevőtől mentes termékek

Bizonyos termékek tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek gluténmentes étrendben nem fogyaszthatóak (mint pl. búzacsíra, búzaprotein, glutén tartalmú sörélesztő, stb.)  Ebben a kategóriában található termékeink nem tartalmaznak gluténszármazékot.

Laktózmentes

Nem tartalmaz laktózt, így laktózmentes étrendet követők is szedhetik.

Nőknek ajánlott

A női egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a nők szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.

Vegán

Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt ezért vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.

30 napos visszafizetési garancia

A bontatlan termék árát 30 napon belül visszafizetjük!*

Részletek:

*A pénzvisszafizetés bontatlan termékekre vonatkozik. A pénzvisszafizetési igény a számlázási naptól számított 30 napon belül érvényesíthető, KIVÉVE könyvek esetén, ahol 14 napon belül jelezd kérlek ilyen irányú igényedet.

A rendeléstől számított 30 napon belül postacímünkre juttasd vissza az alábbiakat:

– A terméket eredeti csomagolásban (több darab rendelése esetén minden terméket).
– A termékkel kapott eredeti számlát.
– Egy rövid levelet, amelyben megindoklod a visszaküldést. Mi nem fogunk mérlegelni, ez a könyvelésünkhöz elengedhetetlen.
– Kérjük, hogy a csomagot ne utánvétes csomagként add fel, mert ezt nem áll módunkban átvenni, hiszen a csomag tartalma ismeretlen előttünk a felbontásig!

Székhelyünk és postacímünk: 1116 Budapest, Fehérvári út 132-144.

A beérkezéstől számított 30 napon belül, a vásárlás módjával megegyező módon fizetjük vissza a termék vételárát:
– Utánvétellel történő rendelés esetén postai úton (ún. rózsaszín csekkel) történik a visszafizetés.
– A weboldalunkon keresztül történő bankkártyás fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Előreutalással történő fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Ha személyesen vásároltál tőlünk, akkor kérjük, hogy fáradj be irodánkba, előzetesen értesítve ügyfélszolgálatunkat ezen a telefonszámon: +36 70 601 9999

A visszaküldés költségét nem tudjuk átvállalni. Megértésed köszönjük!

Fontos! Csak akkor tudjuk visszafizetni a termék árát, ha a fenti pontok mindegyikének eleget tettél!

Megjegyzés: Kizárólag a közvetlenül a netamin.hu oldalról rendelt termék(ek)re vonatkozik a pénzvisszafizetési garancia. Más viszonteladóinkat nem kötelezhetjük erre, ezért a náluk vásárolt termékekre az adott viszonteladó egyéni szabályzata vonatkozik.

Vevői vélemények a(z) “Netamin Barátcserje kapszula 390 mg” termékről

Oszd meg véleményed, tapasztalataid termékünkről és mi kupont küldünk cserébe!
A vélemény írásához be kell jelentkezni. Szabályzatunkat a véleményírásról ide kattintva éred el.
 1. Violetta Lilla
  2021-10-29 - 21:35

  Majdnem másfél hónapja szedem a terméket, egyelőre napi két kapszulát (a 3. hónapról csökkentem majd napi egyre, ahogyan javasolják). Korábban a valós menstruációm kezdete előtt 10-14 napig pecsételő vérzéssel bajlódtam és nagyon komoly PMS-tüneteim voltak (hangulatingadozás, ok nélküli hányinger, szorongás mellfájdalom, puffadás). A szedés kezdete óta ma jött meg először a vérzésem. Igaz 41 napra, de a PMS-tüneteim már most sokat enyhültek – kis puffadás, szorongás és mellfájdalom volt csak – a pecsételő vérzés pedig egyáltalán nem jelentkezett. Remélem, a 2. hónap végére ennél is jobb lesz a helyzet és szép lassan szabályossá válik a ciklusom.

 2. Adri
  2021-10-06 - 15:04

  Másfél hónapja szedem.
  A nagyon erős menstruáció görcseimet csökkentette, plusz a korábban 32-33 napos ciklusom 29 napos lett.

 3. Magdolna
  2019-11-09 - 09:34

  2 hónapja kezdte el szedni a barátcserje kapszulát és valóban csökkentek nálam is PMS tünetek. Nem kellett gyógyszert bevennem a görcsök miatt. Csak ajánlani tudom!

5067

Akik ezt a terméket vásárolták, még ezek közül is tettek a kosarukba!

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.