fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Netamin Alfa-liponsav (ALA) kapszula 200 mg30 kapszula - 1 havi adag

Netamin Alfa-liponsav (ALA) kapszula 200 mg
 • Az alfa-liponsav (ALA) csaknem minden emberi sejtben természetesen jelen van
 • Részt vesz az energiatermelésben és védi a sejteket a szabad gyökökkel szemben
 • Egyedülálló az antioxidánsok között: zsírban és vízben is oldódik, ezért a testben mindenhol el tudja végezni a feladatát
 • Kutatásokban többek között vércukorszintre, idegrendszerre, immunrendszerre és testsúlyra gyakorolt hatásait vizsgálták
raktáron
Normál ár: 2990 Ft
Kosárba teszem

Az alfa-liponsav (ALA), vagy más néven tioktánsav, egy kéntartalmú szerves vegyület, ami szerepet játszhat a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében és energiatermelésében.

Az ALA a nem esszenciális tápanyagok közé tartozik, kis mennyiségben az emberi szervezet is képes előállítani. Bizonyos élelmiszerekben is megtalálható, pl. a spenót, brokkoli, burgonya, paradicsom, kelbimbó, répa és a cékla is tartalmaz egy keveset belőle.

Alfa-liponsav: egy kivételesen sokoldalú tápanyag

Kutatások szerint szervezetünknek az ALA segítségére van szüksége, hogy…:

 • hatékonyan energiává tudja alakítani a szénhidrátokat, fehérjéket és zsírokat.
 • megvédje a sejtjeinket az oxidatív károsodással szemben.
 • újrahasznosítsa az egyéb antioxidánsokat (pl. C- és E-vitamint).

Az ALA a sejtek energiatermelő központjában, a mitokondriumban keletkezik. Kofaktorként részt vesz többek között az egészséges glükózanyagcserében és energiatermelésben is.1 Az egészséges glükózanyagcsere kiemelten fontos az előrehaladott glikációs végtermékek (AGE) kialakulásának megelőzéséhez, melyek tartósan károsíthatják a szöveteket.2

Az ALA erős, univerzális antioxidáns, mert zsír- és vízoldékony vegyületekkel is reakcióba tud lépni, így kettős védelmet nyújt a sejteknek. (A legtöbb antioxidáns csak zsírban, vagy csak vízben oldódik.) Emellett egyedülálló képessége, hogy regenerálja és újrahasznosítja önmagát és az egyéb antioxidánsokat, pl. a C- és E-vitamint és a Q10-et.1,3-5

Hatékonyan eltávolítja az oxidatív stresszért felelős nehézfémeket is a véráramból, továbbá kutatások azt mutatták, hogy szerepe van az oxidatív károsodást szenvedett molekulák javításában.1,6


Az alfa-liponsav lehetséges jótékony hatásai – a kutatások tükrében*

A tudományos kutatásoknak köszönhetően egyre többet tudunk meg az ALA megnövelt bevitelének terápiás hatásairól. A teljesség igénye nélkül szeretnénk négy fő területet kiemelni:

1. Inzulinérzékenység javítása, cukorbetegség szövődményeinek kezelése

Az ALA állatkísérletekben és embereken végzett klinikai vizsgálatokban egyaránt csökkentette a vércukorszintet. Ez annak köszönhető, hogy a szervezetben inzulin-utánzó anyagként viselkedik, így javítja a sejtek inzulinérzékenységét.1

Egy 24 randomizált, kontrollált klinikai vizsgálatot összesítő elemzés azt találta, hogy az ALA szedése csökkenti az éhgyomri vércukorszintet, az inzulinszintet, az inzulinrezisztenciát, a hosszú távú vércukorszintet jelző hemoglobin A1c-t, valamint a vérzsírszinteket is (a HDL koleszterinszint kivételével).7

Az alfa-liponsavat Németországban több mint 60 éve használják a diabéteszes neuropátia (idegkárosodás) és retinopátia (látóhártya-károsodás) kezelésében.8 Tudományos vizsgálatok szerint valóban segíthet az idegkárosodás okozta fájdalmas tünetek enyhítésében, illetve a szemkárosodás és ebből adódó látásvesztés kockázatának csökkentésében.9-13

2. Agy és idegrendszer védelme

Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően az ALA neuroprotektív vagyis az idegeket és agysejteket védő hatással is rendelkezhet. A legtöbb antioxidánssal ellentétben könnyűszerrel képes áthaladni a vér-agy gáton és bejutni az agyszövetekbe. Számos ígéretes kutatási eredmény született már az ALA memóriára és idegműködésre gyakorolt jótékony hatásairól.

3. Immunrendszer működésének támogatása

A sérülések és fertőzések megnövelik a szabad gyökök szintjét a szervezetben. Ilyenkor az immunrendszer aktivizálódik és speciális sejtek segítségével irányítja a gyógyulási folyamatot. Az antioxidánsok és szabad gyökök egyensúlyának felborulása azonban az immunrendszer zavarához és a gyulladásos folyamatok növekedéséhez vezethet, ami táptalaj a fertőzéses és krónikus betegségeknek is.

Kutatások azt mutatják, hogy az ALA segíthet az immunrendszer működésének szabályozásában, illetve javíthatja is az immunműködést. Ezt többféle úton érheti el, például a gyulladáskeltő immunsejtek és a TNF-alfa citokin gátlásával, a természetes és étrendi antioxidánsok (pl. glutation, koenzim Q10, C- és E-vitamin) aktivitásának fokozásával és az immunsejtek (pl. természetes ölősejtek) normál funkciójának helyreállításával, javításával.14-17

4. Egészséges testsúly elérése és megőrzése

Az optimális testsúly fenntartása egészségünk egyik alapköve. A túlsúly és elhízás összefüggésbe hozható a magas vérnyomással, a szív- és érrendszeri betegségekkel, a 2-es típusú cukorbetegséggel és az ízületi, mozgásszervi elváltozások kialakulásával. A hasra történő elhízás különösen magas kockázatot hordoz a szövődmények tekintetében.

Állatkísérletekben azt mutatták ki, hogy az ALA csökkenti az AMPK (adenozin-monofoszfát-aktivált protein kináz) enzim aktivitását, ami az éhség csökkenésével és nyugalmi állapotban több kalória elégetésével jár.18-21

Egy 12 klinikai vizsgálatot összesítő elemzés megállapította, hogy az ALA szignifikáns mértékben csökkenti a testsúlyt és a testtömeg-indexet (BMI). Az ALA tartalmú kiegészítőt szedő egyének átlagosan 0,69 kg-mal többet fogytak, mint a hatóanyagmentes placebót szedők, egy 14 hetes átlagos időtartam alatt.22

Egy másik, szintén 12 klinikai vizsgálatot összesítő elemzés azt találta, hogy az alfa-liponsavat szedő emberek átlagosan 1,27 kg-mal többet fogytak, mint a hatóanyagmentes placebót szedők, egy 23 hetes átlagos időtartam alatt.23

*Ez az ismertető nem a Netamin Alfa-liponsav kapszula 200 mg-ra vonatkozik – általában véve mutatja be az Alfa-liponsavról rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin Alfa-liponsav kapszula 200 mg nem gyógyhatással rendelkező készítmény.

OGYÉI szám: 24090/2020. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

A termék hatása egyénileg eltérő lehet és nem garantált.


Felhasznált irodalom

1 Salehi B, Berkay Yılmaz Y, Antika G, et al. Insights on the Use of α-Lipoic Acid for Therapeutic Purposes. Biomolecules. 2019 Aug 9;9(8). pii: E356.
2 Vadakedath S, Kandi V. Role of advanced glycation end products (AGE) in health and disease: an overview. Biochem Physiol. 2018, 7:246.
3 Wollin SD, Jones PJ. Alpha-lipoic acid and cardiovascular disease. J Nutr. 2003 Nov;133(11):3327-30.
4 Packer L, Tritschler HJ, Wessel K. Neuroprotection by the metabolic antioxidant alpha-lipoic acid. Free Radic Biol Med. 1997;22(1-2):359-78.
5 Packer L, Witt EH, Tritschler HJ. alpha-Lipoic acid as a biological antioxidant. Free Radic Biol Med. 1995 Aug;19(2):227-50.
6 Spector A, Huang RR, Yan GZ, et al.Thioredoxin fragment 31-36 is reduced by dihydrolipoamide and reduces oxidized protein. Biochem Biophys Res Commun 1988;150:156-62.
7 Akbari M, Ostadmohammadi V, Lankarani KB, et al. The effects of alpha-lipoic acid supplementation on glucose control and lipid profiles among patients with metabolic diseases: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Metabolism. 2018 Oct;87:56-69.
8 Shay KP, Moreau RF, Smith EJ, et al. Alpha-lipoic acid as a dietary supplement: molecular mechanisms and therapeutic potential. Biochim Biophys Acta. 2009 Oct;1790(10):1149-60.
9 Foster TS. Efficacy and safety of alpha-lipoic acid supplementation in the treatment of symptomatic diabetic neuropathy. Diabetes Educ. 2007 Jan-Feb;33(1):111-7.
10 Papanas N, Ziegler D. Efficacy of α-lipoic acid in diabetic neuropathy. Expert Opin Pharmacother. 2014 Dec;15(18):2721-31.
11 Kim YS, Kim M, Choi MY, et al. Alpha-lipoic acid reduces retinal cell death in diabetic mice. Biochem Biophys Res Commun. 2018 Sep 10;503(3):1307-1314.
12 Nebbioso M, Pranno F, Pescosolido N. Lipoic acid in animal models and clinical use in diabetic retinopathy.Expert Opin Pharmacother. 2013 Sep;14(13):1829-38.
13 Gorąca A, Huk-Kolega H, Piechota A, et al. Lipoic acid - biological activity and therapeutic potential. Pharmacol Rep. 2011;63(4):849-58.
14 Cave MC, Hurt RT, Frazier TH, et al. Obesity, inflammation, and the potential application of pharmaconutrition. Nutr Clin Pract. 2008 Feb;23(1):16-34.
15 Salinthone S, Yadav V, Bourdette DN, et al. Lipoic acid: a novel therapeutic approach for multiple sclerosis and other chronic inflammatory diseases of the CNS. Endocr Metab Immune Disord Drug Targets. 2008 Jun;8(2):132-42.
16 Thornthwaite JT, Shah H, Shah P, et al. The Natural Killer Cell: A Historical Perspective and the Use of Supplements to Enhance NKC Activity. Journal of Immune Based Therapies. Vaccines and Antimicrobials. 2012;01(03):31.
17 Liu W, Shi LJ, Li SG. The Immunomodulatory Effect of Alpha-Lipoic Acid in Autoimmune Diseases. Biomed Res Int. 2019 Mar 20;2019:8086257.
18 Kim MS, Park JY, Namkoong C, et al. Anti-obesity effects of alpha-lipoic acid mediated by suppression of hypothalamic AMP-activated protein kinase. Nat Med. 2004 Jul;10(7):727-33.
19 Kola B. Role of AMP-activated protein kinase in the control of appetite. J Neuroendocrinol. 2008 Jul;20(7):942-51.
20 Wang Y, Li X, Guo Y, et al. alpha-Lipoic acid increases energy expenditure by enhancing adenosine monophosphate-activated protein kinase-peroxisome proliferator-activated receptor-gamma coactivator-1alpha signaling in the skeletal muscle of aged mice. Metabolism. 2010 Jul;59(7):967-76.
21 Cantó C, Gerhart-Hines Z, Feige JN, et al. AMPK regulates energy expenditure by modulating NAD+ metabolism and SIRT1 activity. Nature. 2009 Apr 23;458(7241):1056-60.
22 Namazi N, Larijani B, Azadbakht L. Alpha-lipoic acid supplement in obesity treatment: A systematic review and meta-analysis of clinical trials. Clin Nutr. 2018 Apr;37(2):419-428.
23 Kucukgoncu S, Zhou E, Lucas KB, et al. Alpha-lipoic acid (ALA) as a supplementation for weight loss: results from a meta-analysis of randomized controlled trials. Obes Rev. 2017 May;18(5):594-601.

Hozzászólások

Szedés

Adagolás: Felnőtteknek napi 1 kapszula, lehetőleg két étkezés között.

Hatóanyag táblázat

Hatóanyag A napi adag tartalmaz (1 kapszula)
Alfa-liponsav 200 mg

Összetevők: alfa-liponsav, cellulóz, csomósodást gátlók (magnézium-sztearát, szilícium-dioxid).

*NRV%: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százaléka

Kinek ajánljuk?

Laktózmentes

Nem tartalmaz laktózt, így laktózmentes étrendet követők is szedhetik.

Vegán

Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt ezért vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.

30 napos visszafizetési garancia

A bontatlan termék árát 30 napon belül visszafizetjük!*

Részletek:

*A pénzvisszafizetés bontatlan termékekre vonatkozik. A pénzvisszafizetési igény a számlázási naptól számított 30 napon belül érvényesíthető, KIVÉVE könyvek esetén, ahol 14 napon belül jelezd kérlek ilyen irányú igényedet.

A rendeléstől számított 30 napon belül postacímünkre juttasd vissza az alábbiakat:

– A terméket eredeti csomagolásban (több darab rendelése esetén minden terméket).
– A termékkel kapott eredeti számlát.
– Egy rövid levelet, amelyben megindoklod a visszaküldést. Mi nem fogunk mérlegelni, ez a könyvelésünkhöz elengedhetetlen.
– Kérjük, hogy a csomagot ne utánvétes csomagként add fel, mert ezt nem áll módunkban átvenni, hiszen a csomag tartalma ismeretlen előttünk a felbontásig!

Székhelyünk és postacímünk: 1116 Budapest, Fehérvári út 132-144.

A beérkezéstől számított 30 napon belül, a vásárlás módjával megegyező módon fizetjük vissza a termék vételárát:
– Utánvétellel történő rendelés esetén postai úton (ún. rózsaszín csekkel) történik a visszafizetés.
– A weboldalunkon keresztül történő bankkártyás fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Előreutalással történő fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Ha személyesen vásároltál tőlünk, akkor kérjük, hogy fáradj be irodánkba, előzetesen értesítve ügyfélszolgálatunkat ezen a telefonszámon: +36 70 601 9999

A visszaküldés költségét nem tudjuk átvállalni. Megértésed köszönjük!

Fontos! Csak akkor tudjuk visszafizetni a termék árát, ha a fenti pontok mindegyikének eleget tettél!

Megjegyzés: Kizárólag a közvetlenül a netamin.hu oldalról rendelt termék(ek)re vonatkozik a pénzvisszafizetési garancia. Más viszonteladóinkat nem kötelezhetjük erre, ezért a náluk vásárolt termékekre az adott viszonteladó egyéni szabályzata vonatkozik.

Vevői vélemények a(z) “Netamin Alfa-liponsav (ALA) kapszula 200 mg” termékről

Oszd meg véleményed, tapasztalataid termékünkről és mi kupont küldünk cserébe!
A vélemény írásához be kell jelentkezni. Szabályzatunkat a véleményírásról ide kattintva éred el.
 1. Boglárka
  2022-05-22 - 11:23

  Leginkább edzés mellett fogyást eredményezett, most az IR fogyás csomagban vettem meg, remélem az inozitollal és a karnitinnel együtt szedve segíteni fog a további fogyásban (és az inzulinrezisztencia csökkentésével).

5036
A cukorbeteg étrend alapjai

A cukorbeteg étrend alapjai

Hogyan épül fel a cukorbeteg étrend? Miket érdemes fogyasztani és mit végleg elhagyni a tányérodról, ha cukorbeteg vagy prediabéteszes vagy? Mi az a glikémiás index? Tippek egy egészséges, tartható étrend összeállításához – mert nem csak a mennyiség de a minőség is nagyon fontos!

Akik ezt a terméket vásárolták, még ezek közül is tettek a kosarukba!

POCAKLAKÓ vitamincsomag

Normál ár: 8250 Ft
Kedvezményes ár: 7425 Ft
A te megtakarításod:-825 Ft (10%)
Kiszállítás: 3-5 munkanap
raktáron
Kosárba
Bővebben
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.