fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Netamin Kalcium+magnézium tabletta – SZUPER kiszerelés100 tabletta

Netamin Kalcium+magnézium tabletta - SZUPER kiszerelés
 • Optimális 2:1 kalcium-magnézium arány
 • A kalcium az erős csontok, ízületek és fogak őre
 • A magnézium az izmok és idegek megfelelő működését, a fáradtság csökkentését segíti
 • Sportolóknak különösen ajánlott, izomgörcsök ellen és jobb teljesítmény érdekében
 • Stresszes, nehéz időszakokban, 50 év felett, illetve csonttörés és -műtét után is kiemelten ajánlott
raktáron
Normál ár: 3370 Ft
Kosárba teszem

Kalcium és magnézium kiegyensúlyozott kombinációja

A Netamin Kalcium + Magnézium tabletta két nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmazó kiegészítő. Mindkettőre szükség van az egészséges csontokhoz és fogakhoz, a szabályos szívműködéshez és vérkeringéshez, az idegek és az izmok hatékony működéséhez és az energiatermeléshez is.

Sajnos kevesen tudják, pedig alapvető tény: a kalcium és a magnézium szorosan együttműködnek a szervezetben, szabályozzák egymás hatását és szintjét is. Kulcsfontosságú azonban a kettő közti egyensúly! Kutatások alapján az optimális kalcium-magnézium arány 2:1 és ha ez felborul, akkor növekedhet a szív-érrendszeri betegségek és számos egyéb betegség kockázata.1-3

A Netamin Kalcium + Magnézium tabletta pontosan a szervezet számára egészséges arányban tartalmazza a két ásványi anyagot, napi 500 mg kalciumot és 250 mg magnéziumot biztosítva.

Kiknek ajánlott a kalcium és magnézium együttes pótlása?

 • Sportolók és intenzív fizikai munkát végzők számára alapvető mindkettő. A kalcium és a magnézium is fontos elektrolit (a testfolyadékban oldott ásványi só), kulcsfontosságúak az izomműködéshez, energiatermeléshez, idegi ingerületátvitelhez. Izzadás során azonban jelentős mennyiségű kalciumot és magnéziumot is veszítünk.
 • Stressz, szorongás és depresszió esetén is hasznos a kalcium és magnézium együttes szedése. A krónikus stressz kimeríti a szervezet kalcium- és magnéziumraktárait, ami tovább fokozza a stresszt és ördögi kört alakíthat ki.4,5 Emellett a kalcium és magnézium alacsony szintje összefüggést mutat a szorongással és depresszióval is.6-9
 • 50 éves kor felettieknek fokozott figyelmet kell fordítania a csontok egészségét támogató kalcium és magnézium bevitelére. 50 év felett a csontlebomlással nem tudja tartani a lépést a csontépülés, ez pedig csontvesztéshez vezet. Nőknél a menopauza még inkább gyorsítja ezt a folyamatot: náluk 4-szer gyakoribb a csontritkulás, mint a férfiaknál!10
 • Csonttörés és csontot érintő műtétek után kiemelten fontos olyan csontépítő tápanyagok bevitele, mint a kalcium és a magnézium.
 • A csontritkulás megelőzésében és kezelésében is fontos szerepe van a kalciumnak, hiszen segítik az egészséges, erős csontok fenntartását, a csontsűrűség növelését és a csontvesztés csökkentését.

A kalcium- és magnéziumpótlás magas só- és/vagy cukortartalmú étrend, különböző gyógyszerek (pl. vízhajtók, antibiotikumok, kortikoszteroidok) szedése, egyoldalú táplálkozás és felszívódási zavarok esetén is szükségessé válhat.

Kalcium: testünk első számú ásványi anyaga

A kalcium a szervezetben legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag, a csontok fő alkotóeleme; emellett elengedhetetlen az izmok és az idegrendszer megfelelő működéséhez. A sejtanyagcsere folyamataiban is fontos, nélküle számos sejten belüli jeltovábbító rendszer működése leállna, sok enzim és hormon működésképtelenné vagy „bekapcsolhatatlanná” válna, mivel a kalcium az enzimek aktivizálásához szükséges.

A kalciumhiány izomgörcsöket, izomfájdalmat, érzészavarokat okozhat, mert fokozódik az idegek és az izmok ingerelhetősége, vagyis kisebb ingerekre hevesebben reagálnak. Hosszú távon a nem megfelelő kalciumszint következtében csontritkulás alakul ki.

Sajnos felmérések azt mutatják, hogy a magyarok kalciumbevitele csökkenő tendenciát mutat, és egyre távolabb kerül a hazai és uniós napi 800 mg-os ajánlástól – különösen a nők esetében.11 Még rosszabb a helyzet, ha az Egészségügyi Világszervezet (WHO) napi 1000-1300 mg-os ajánlását vesszük alapul, aminek csak kb. a felét érik el a magyarok.12

A kalcium jótékony hatásai*

 • Részt vesz a normál véralvadási folyamatokban.
 • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • Hozzájárul a normál izomműködéshez.
 • Részt vesz a normál ingerületátvitelben.
 • Hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez.
 • Szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és a sejtek specializációjában.
 • Szükséges a normál csontozat fenntartásához.
 • Szükséges a normál fogazat fenntartásához.

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.

Magnézium: több száz okból nélkülözhetetlen

A magnézium több mint 600 enzimreakcióban vesz részt. Elengedhetetlen a normál ideg- és izomműködéshez, a sejtek energiatermelő folyamataihoz, az egészséges szívműködéshez és csontjaink egészségének fenntartásához. A vázizomzat, és a belső szervek, vérerek falát alkotó simaizom működése is magnéziumfüggő. Mindemellett a vércukorszint szabályozásában is segít.

Magnézium hiányában fokozott fáradékonyság, idegrendszeri problémák, anyagcsere-zavarok léphetnek fel. Hiányának jellemző tünetei az izomgörcsök, idegesség, szívritmuszavar és zavartság, valamint a keringés romlása. Hosszú távon megfelelő mennyiségű magnézium nélkül megnő a cukorbetegség, magas vérnyomás, szívinfarktus és agyi katasztrófák kockázata.

Felmérések alapján a magnéziumhiány is rendkívül komoly probléma az egész nyugati világban, beleértve hazánkat is: akár 10-ből 8 embert érinthet.13 A helytelen táplálkozás, krónikus stressz, fokozott fizikai igénybevétel, krónikus betegség, alkohol- és koffeinfogyasztás, idős kor és gyógyszerszedés is hozzájárulhat a magnéziumhiányhoz.

A magnézium jótékony hatásai*

 • Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
 • Hozzájárul a normál izomműködéshez.
 • Részt vesz a normál csontozat fenntartásában.
 • Hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához.
 • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • Hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez
 • Szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben.
 • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
 • Szerepet játszik a sejtosztódásban.

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.

OGYÉI szám: 19467/2017. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.


Az “Akció” kategóriába tartozó termékekre nem váltható be kedvezménykupon. Köszönjük a megértést!
A kuponbeváltási szabályokról részletesen ide kattintva olvashatsz.


Felhasznált irodalom

1 Rowe WJ. Calcium-magnesium-ratio intake and cardiovascular risk. Am J Cardiol. 2006;98(1):140.
2 DeLuccia R, Cheung M, Ng T, Ramadoss R, Altasan A, Sukumar D. Calcium to Magnesium Ratio Higher Than Optimal Across Age Groups (P10-100-19). Curr Dev Nutr. 2019;3(Suppl 1):nzz034.P10-100-19.
3 Costello RB, Rosanoff A, Dai Q, Saldanha LG, Potischman NA. Perspective: Characterization of Dietary Supplements Containing Calcium and Magnesium and Their Respective Ratio-Is a Rising Ratio a Cause for Concern?. Adv Nutr. 2021;12(2):291-297.
4 Grases G, Pérez-Castelló JA, Sanchis P, et al. Anxiety and stress among science students. Study of calcium and magnesium alterations. Magnes Res. 2006;19(2):102-106.
5 Pickering G, Mazur A, Trousselard M, et al. Magnesium Status and Stress: The Vicious Circle Concept Revisited. Nutrients. 2020;12(12):3672.
6 Schafer AL, Shoback DM. Hypocalcemia: Diagnosis and Treatment. In: Feingold KR, Anawalt B, Boyce A, et al., eds. Endotext. South Dartmouth (MA): MDText.com, Inc.; January 3, 2016.
7 Alkhatatbeh MJ, Khwaileh HN, Abdul-Razzak KK. High prevalence of low dairy calcium intake and association with insomnia, anxiety, depression and musculoskeletal pain in university students from Jordan. Public Health Nutr. 2021;24(7):1778-1786.
8 Li B, Lv J, Wang W, Zhang D. Dietary magnesium and calcium intake and risk of depression in the general population: A meta-analysis. Aust N Z J Psychiatry. 2017;51(3):219-229.
9 Botturi A, Ciappolino V, Delvecchio G, Boscutti A, Viscardi B, Brambilla P. The Role and the Effect of Magnesium in Mental Disorders: A Systematic Review. Nutrients. 2020;12(6):1661.
10 Alswat KA. Gender Disparities in Osteoporosis. J Clin Med Res. 2017;9(5):382-387.
11 ogyei.gov.hu/otap_2014
12 World Health Organization. Vitamin and mineral requirements in human nutrition. 2nd ed. Geneva: World Health Organization; 2005.
13 Dai Q, Zhu X, Manson JE, et al. Magnesium status and supplementation influence vitamin D status and metabolism: results from a randomized trial. Am J Clin Nutr. 2018;108(6):1249-1258.

 

Hozzászólások

Szedés

Felnőtteknek napi 1 tabletta. A tablettát két étkezés között, mindig ugyanazon napszakban vegye be.

Hatóanyag táblázat

Hatóanyag A napi adag tartalmaz (1 tabletta) NRV %
Kalcium 500 mg 63%
Magnézium 250 mg 67 %

Összetevők:

kalcium-karbonát, magnézium-oxid, emulgeálószerek (mikrokristályos cellulóz, nátrium-karboxi-metil-cellulóz), bevonó (hidroxipropil-metil-cellulóz, kalcium karbonát, vasoxid-sárga), csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói).

*NRV%: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százaléka

Kinek ajánljuk?

Férfiaknak ajánlott

A férfi egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a férfiak szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.

Glutén-tartalmú összetevőtől mentes termékek

Bizonyos termékek tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek gluténmentes étrendben nem fogyaszthatóak (mint pl. búzacsíra, búzaprotein, glutén tartalmú sörélesztő, stb.)  Ebben a kategóriában található termékeink nem tartalmaznak gluténszármazékot.

Laktózmentes

Nem tartalmaz laktózt, így laktózmentes étrendet követők is szedhetik.

Nőknek ajánlott

A női egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a nők szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.

Szívbarát

Szedése szív-és érrendszeri betegségekkel küzdőknek kifejezetten ajánlott.

Vegán

Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt ezért vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.

Sportolóknak

A termék sportolók részére kifejezetten ajánlott.

30 napos visszafizetési garancia

A bontatlan termék árát 30 napon belül visszafizetjük!*

Részletek:

*A pénzvisszafizetés bontatlan termékekre vonatkozik. A pénzvisszafizetési igény a számlázási naptól számított 30 napon belül érvényesíthető, KIVÉVE könyvek esetén, ahol 14 napon belül jelezd kérlek ilyen irányú igényedet.

A rendeléstől számított 30 napon belül postacímünkre juttasd vissza az alábbiakat:

– A terméket eredeti csomagolásban (több darab rendelése esetén minden terméket).
– A termékkel kapott eredeti számlát.
– Egy rövid levelet, amelyben megindoklod a visszaküldést. Mi nem fogunk mérlegelni, ez a könyvelésünkhöz elengedhetetlen.
– Kérjük, hogy a csomagot ne utánvétes csomagként add fel, mert ezt nem áll módunkban átvenni, hiszen a csomag tartalma ismeretlen előttünk a felbontásig!

Székhelyünk és postacímünk: 1116 Budapest, Fehérvári út 132-144.

A beérkezéstől számított 30 napon belül, a vásárlás módjával megegyező módon fizetjük vissza a termék vételárát:
– Utánvétellel történő rendelés esetén postai úton (ún. rózsaszín csekkel) történik a visszafizetés.
– A weboldalunkon keresztül történő bankkártyás fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Előreutalással történő fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Ha személyesen vásároltál tőlünk, akkor kérjük, hogy fáradj be irodánkba, előzetesen értesítve ügyfélszolgálatunkat ezen a telefonszámon: +36 70 601 9999

A visszaküldés költségét nem tudjuk átvállalni. Megértésed köszönjük!

Fontos! Csak akkor tudjuk visszafizetni a termék árát, ha a fenti pontok mindegyikének eleget tettél!

Megjegyzés: Kizárólag a közvetlenül a netamin.hu oldalról rendelt termék(ek)re vonatkozik a pénzvisszafizetési garancia. Más viszonteladóinkat nem kötelezhetjük erre, ezért a náluk vásárolt termékekre az adott viszonteladó egyéni szabályzata vonatkozik.

Vevői vélemények a(z) “Netamin Kalcium+magnézium tabletta – SZUPER kiszerelés” termékről

Oszd meg véleményed, tapasztalataid termékünkről és mi kupont küldünk cserébe!
A vélemény írásához be kell jelentkezni. Szabályzatunkat a véleményírásról ide kattintva éred el.
  5481
  Migrén ellen magnéziummal: kutatások, tippek, adagolás

  Migrén ellen magnéziummal: kutatások, tippek, adagolás

  A migrén kezelése gyakran még fájdalomcsillapító gyógyszerekkel sem egyszerű feladat, ezért sokan igyekeznek alternatív megoldásokat találni a megelőzésre. Hogyan segíthet akkor rajta a magnézium? Cikkünkből megtudhatod – valamint azt is, mennyi az ideális magnézium bevitel és hogyan juthatsz hozzá, mik a forrásai.

  Csontvédő étrend: 8 étel-típus a csontjaid egészségéért

  Csontvédő étrend: 8 étel-típus a csontjaid egészségéért

  A csontritkulás megelőzése érdekében 40 éves kor felett különösen fontos figyelni az életmódra és a megfelelő tápanyag-bevitelre. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint ezeknek főbb forrásait, melyek elengedhetetlenek az egészséges csontozathoz. Olvass tovább!

  Akik ezt a terméket vásárolták, még ezek közül is tettek a kosarukba!

  Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.