Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Sütőtökös muffin cukormázzal

Sutotokos MuffinA gyerekek imádják ezt a sütőtökös muffint!
Az íze hasonlít a répatortára, mert a két zöldség nagyon hasonló, egyszerűen csak behelyettesítettem a répát tökkel. Mindkettő remekül ízesíthető, például fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával. A sütőtök héja finom puhára és jól haraphatóra sül, nem is kell meghámozni.

12 muffinhoz:

400 gr. kimagozott, durvára aprított sütőtök héjastul
300 gr. Xilit (nyírfacukor)
4 nagy méretű tanyasi vagy biotojás
tengeri só (csipet)
300 gr. sima liszt átszitálás nélkül (fele teljes kiőrlésű liszt)
2 púpozott kávéskanál sütőpor
maréknyi dió
1 kávéskanál őrölt fahéj
175 ml extra szűz olívaolaj vagy (bármilyen hidegen sajtolt olaj)

A cukormázhoz:

1 narancs lereszelt héja
1 citrom lereszelt héja
és ½ citrom leve
140 ml tejföl*
2 kanál púpozott átszitált porcukor vagy darált xilit
1 hosszában felhasított vanília rúd, kikapart magva

Előkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180°C fokra(gázsütőnél 4-es fokozat),
a tepsit béleljük ki muffin formájú papírformákkal.

Elkészítés: 

A sütőtököt konyhai robotgépben finomra aprítjuk, majd hozzá adhatjuk a xilitet és a tojásokat,adjunk hozzá egy csipet sót, lisztet és a sütőport, diót, fahéjat, valamint az olíva olajat. Ezeket alaposan dolgozzuk össze, közben valószínű le kell állítani a gépet, és az oldaláról bele keverni a masszát, mert sűrű lesz.

Nem kell túlzásba vinni a keverést, csak elegyíteni akarjuk az összetevőket. Töltsük meg a papírformákat süteménymasszával, süssük az előmelegített sütőben 20-25 percig.

Úgy győződhetünk meg róla, hogy megsült-e, hogy bele szúrunk egy hústűt, vagy fogpiszkálót, és ha tiszta miután ki húztuk,akkor megsült.
Ha egy kicsit még ragad, akkor egy rövid időre (1-2) percre tegyük vissza a sütőbe.
A készre sült muffin vegyük ki a sütőből és tegyük egy rácsra hűlni. Amint a muffin be került a sütőbe, lássunk hozzá a cukormáz elkészítéséhez.

Tegyük tálba a narancs lereszelt héjának nagyobbik részét és a citrom lereszelt héját ,
ill. a citrom levét, adjuk hozzá a tejfölt ,a porcukrot, és a vaníliamagvakat, majd jól keverjük össze.
Kóstoljuk meg, hogy kell-e igazítás,a porcukor vagy a citromlé mennyiségén, hogy az édes és savanyú egyensúlyba kerüljön.
Tegyük hűtőbe, míg a sütemény kihűl, aztán kanalazzuk a mázat a sütemények tetejére.

* állati termék mentesen étkezőknek: növényi tejföl

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét