Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Receptek: dinnyeleves, dinnyepizza, dinnyeturmix

Itt a dinnyeszezon! Görögdinnye, sárgadinnye – hmmm, higgy nekem, fantasztikus dolgokat lehet belőlük készíteni a konyhában sós és édes ízben egyaránt! Igen-igen, sós finomság is készíthető dinnyéből! Elhoztam 3 kedvenc dinnyés receptemet, ezek bármelyikével feldobhatsz egy családi összejövetelt, vagy egy kellemes nyári délutánt. Próbáld ki őket és írd meg kommentben, melyik volt a kedvenced! 🙂

 

Egy tányér nyár: dinnyepizza

hűsítő desszert dinnyébőlSós feltéthez:

fetasajt
lilahagyma
menta
olívabogyó
chilipaprika a bátraknak

Édes feltéthez:

piros és feketeribizli, vagy málna, szeder
sárgabarack vagy nektarin, őszibarack
citromfű és/vagy menta
szezámmag vagy aprított dió mogyoró stb.

Elkészítés:

Igazi kihagyhatatlan kánikula étel! Nincs különösebb recept, nem kell sütni, főzni, azt tesztek rá, amit csak akartok. Ez a két recept csak iránymutató, de bátran pakoljátok tele dinnye-alapotokat mindenféle finomsággal. Hűsít, feltölt, lehet pikáns, édes, sós, amire éppen vágysz. Előételnek, vagy desszertnek, grillpartikon a sós verziót akár köretnek is ajánlom! Nincs más dolgod, mint a képen látható módon felkarikázni a dinnyét, majd rápakolni a “pizzafeltétet”. 🙂


Dinnyés gazpacho (paradicsomos-görögdinnyés nyers leves, fetasajttal)

gazpacho receptHozzávalók adagonként:

1 marék felkockázott görögdinnye
1 darab közepes méretű paradicsom
pár darab mentalevél
fetasajt
néhány szem fekete olívabogyó
olívaolaj
csipet só
víz
1 mokkáskanál balzsamecet
pár csepp citromlé

Elkészítés:

A dinnyét, a paradicsomot apró darabokra vágtam, turmixba tettem, meglocsoltam citromlével, kb. 1 evőkanál olívaolajjal, pici balzsamecettel, megszórtam egy csipet Himalája sóval, a felaprított mentalevelekkel és öntöttem rá annyi vizet, hogy félig ellepje. Aztán ha sűrű lenne még lehet hígítani. Összeturmixoltam, tányérba öntöttem, morzsoltam rá fetát, félbevágott olívabogyóval még megkoronáztam, aztán nagyon bekanalaztam. Ha nem lennének hidegek a hozzávalók, akkor tálalás előtt kerüljön hűtőbe egy fél órára.


Sárgadinnye-turmix

Frissítő turmix sárgadinnyébőlHozzávalók 4 főre:

2 db sárgadinnye
1 db grapefruit
méz v nyírfacukor
3 dl kókusztej
Fél dl víz (vagy több, ízlés szerint, attól függően, milyen állagúra szeretnéd).

Elkészítés:

A sárgadinnyét jól megmossuk. Keresztben vágjuk ketté, ha a héjában szeretnénk tálalni a levest. Egy kanál segítségével kikanalazzuk a magját. A húsát szintén kanállal vájjuk ki és dobjuk őket a turmixgépbe.  Hozzáöntjük a kókusztejet, a grapefruit levét, édesítsük ízlés szerint és turmixoljuk össze. Én kevés vízzel is hígítottam még, mert túl sűrűnek találtam. Hűtsük be és tálaljuk nagyobb pohárban, vagy a dinnye héjában. Utóbbi esetben a dinnye végét kicsit vágjuk le, hogy talpa legyen, így nem borul ki (arra azért vigyázz, hogy lyukat ne vágj az aljára:)).


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek