Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Mandulás-meggyes-szilvás “pitetorta”

mandulas_szilvas_piteSzületésnapokra, házassági évfordulókra vagy csak egy kellemes hétvégi családi programra is kiváló desszert ez az egészséges pitetorta. 🙂

Hozzávalók:

 

  • 50 dkg teljes kiőrlésű vagy durum liszt
  • 1 ek. foszfátmentes sütőpor
  • 0,75 dl extra szűz olívaolaj
  • 10 dkg Xilit (nyírfacukor)
  • 10 dkg darált mandula
  • kb. 1 dl víz
    —-
  • 1 kg szilva, meggy vegyesen
  • 15 dkg Xilit (nyírfacukor)
  • 10 dkg búzadara
  • 2 tk. vaníliapor


Elkészítés:

A lisztet, a darált mandulát és a nyírfacukrot összeöntjük, hozzáadjuk a sütőport.
Kimérjük az olajat, beleöntjük, majd annyi vízzel hígítjuk, hogy rugalmas pitetésztát kapjunk.
Félretesszük, kissé pihenni, eközben elkészítjük a tölteléket: a szilvát és a meggyet kimagozzuk, egy tálba négy felé vágjuk és becukrozzuk, vaníliával ízesítjük.
Ekkor szórjuk bele a búzadarát is, a szilva levét a búzadara felveszi.
Egy tortaformát kiolajozunk, lisztezünk és belesimítjuk a tészta felét, erre rátesszük a szilvás tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével.
Előtte azonban kiveszünk belőle kb. 5 dkg-nyi tésztát, melyekből kinyújtás után szíveket/ csillagot/stb. formálunk.
Ezt a pite tetejére tesszük. Vízzel hígított baracklekvárral kenjük meg, ez szép színt ad neki (tojássárga helyett), és még csillogó is lesz.
Közepes lángon, kb. 30 perc alatt kisütjük. A tetejét kávédarálón őrölt nyírfacukorral szórjuk meg.

TIPP: A darált mandulát kihagyhatjuk a tésztából, ez esetben az olaj mennyisége 1 dl legyen. 

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.