Szeretnél valami igazán különleges krémet a reggeli pirítósra? Akkor ezt a recept pont neked való. Ha már unod a felvágott-sajt-rántotta kenyérrel kombinációt, mindenképpen próbáld ki ezt a pikáns rukkolás kencét! Azon kívül, hogy nagyon finom, még egészséges is - erről korábbi cikkünkben olvashatsz bővebben. Ha pedig túl sokat készítettél, nyugodtan tedd rá a tésztádra, grillzöldségre, húsra, halra - ami éppen van otthon ebédre.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók 1 kis üveghez:
10 dkg rukkola
2 szál újhagyma (fokhagyma is jó hozzá)
1 marék dió-szezámmag-tökmag vegyesen
kb. 1 deci extra szűz olívaolaj
pár csepp almaecet v citromlé (elhagyható)
só, bors
Elkészítés:
A rukkolát egy mély tálba tettem, hozzáadtam a felszeletelt hagymát, sóztam, borsoztam, hozzáöntöttem az olívaolajat majd botmixerrel összeturmixoltam. Ha túl sűrű, öntsetek még hozzá olajat. Nekem hiányzott belőle a savanykás íz valamiért, úgyhogy pár csepp almaecet ment még hozzá, de ez nem muszáj.
A magokat egy száraz serpenyőben pár perc alatt illatosra pirítottam, majd mozsárban összezúztam és ezt is a pestóhoz kevertem. Pár napig hűtőben eláll.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog