fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
recept: magvas rukkola pesto

Recept: magvas rukkola pesto

Szeretnél valami igazán különleges krémet a reggeli pirítósra? Akkor ez a recept pont neked való. Ha már unod a felvágott-sajt-rántotta kenyérrel kombinációt, mindenképpen próbáld ki ezt a pikáns rukkolás kencét! Vegán, glutén- és laktózmentes recept Zsuzsitól.

recept: magvas rukkola pestoSzeretnél valami igazán különleges krémet a reggeli pirítósra? Akkor ezt a recept pont neked való. Ha már unod a felvágott-sajt-rántotta kenyérrel kombinációt, mindenképpen próbáld ki ezt a pikáns rukkolás kencét! Azon kívül, hogy nagyon finom, még egészséges is - erről korábbi cikkünkben olvashatsz bővebben. Ha pedig túl sokat készítettél, nyugodtan tedd rá a tésztádra, grillzöldségre, húsra, halra - ami éppen van otthon ebédre.

Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók 1 kis üveghez:

10 dkg rukkola

2 szál újhagyma (fokhagyma is jó hozzá)

1 marék dió-szezámmag-tökmag vegyesen

kb. 1 deci extra szűz olívaolaj

pár csepp almaecet v citromlé (elhagyható)

só, bors

Elkészítés:

A rukkolát egy mély tálba tettem, hozzáadtam a felszeletelt hagymát, sóztam, borsoztam, hozzáöntöttem az olívaolajat majd botmixerrel összeturmixoltam. Ha túl sűrű, öntsetek még hozzá olajat. Nekem hiányzott belőle a savanykás íz valamiért, úgyhogy pár csepp almaecet ment még hozzá, de ez nem muszáj.

A magokat egy száraz serpenyőben pár perc alatt illatosra pirítottam, majd mozsárban összezúztam és ezt is a pestóhoz kevertem. Pár napig hűtőben eláll.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Téli saláta céklával és fekete retekkel
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér