Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Datolyás kölessel töltött alma

Datolyás kölessel töltött almaIdénygyümölcs nálunk az alma, így remek ötletet ad egy egészséges  reggelihez, vagy akár desszert gyanánt. Egyszerű és gyors az elkészítése, ugyanakkor tápláló és finom is. Finom kis reggeli csemege!

 

Hozzávalók – 2 személynek:

  • 6 db alma
  • 10 dkg köles
  • víz
  • 10 szem datolya
  • 3 ek. méz
  • 1 citrom héja
  • 1 dl joghurt*
  • 6 ek. sárgabarack lekvár

Elkészítés:

Az almák belsejét ki vájjuk, úgy hogy ne törjön szét az alma. A kölest érdemes egy csészében ki mérni, így könnyen adagolhatjuk hozzá a másfélszeres mennyiségű vizet,.megfőzzük,úgy hogy az almák kiszedett belsejét is apróra vágva beletesszük. Ha felszívta a vizet és megpuhult a köles,(kb 10-15 perc) akkor levesszük a tűzhelyről az edényt, majd a főtt köleshez hozzáadjuk a felkarikázott datolyát, a citromhéjat, mézet és a joghurtot.

Megtöltjük az almákat a kész töltelékkel, lelocsoljuk 1-1 ek. lekvárral, majd 150 fokon 20 perc alatt összesütjük.

Segítség gyanánt: Érdemes jonagold, vagy golden almát választani.
A köles bármely bioboltban, vagy az élelmiszerboltok reform polcain megtalálható.
Gazdaságos, nem drága, és rendkívűl egészséges.

Növényi étrend esetén helyettesíthető:
*szója joghurttal.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek