Ha még 5000 Ft értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
0 db termék
0 Ft

Tejmentes eperpuding házilag – recept

Hidd el, pudingpor nélkül is gyorsan és könnyen készíthetsz igazi pudingot! Nincsenek adalékanyagok, semmi mű hozzávaló, csak a tiszta gyümölcsíz! Könnyen elkészíthető, ráadásul ezt laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Üdítő nyári csemege, egyszerűen és gyorsan összedobható, csak addig kell türelmesnek lenni, amíg kihűl – ez persze nem mindig sikerül 🙂

házi eperpuding recept tej nélkülHozzávalók 2 pohárhoz:

25 dkg eper
3 deci víz
1 tojás sárgája
2 evőkanál kukoricakeményítő
3 csapott evőkanál zabkorpa
2 evőkanál kókuszreszelék
4 csapott evőkanál nyírfacukor
1 fél mokkáskanál vaníliapor v 1 db vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés:

Az epret megtisztítottam apró darabokra vágtam, felöntöttem vízzel és leturmixoltam.

Hozzákevertem a tojás sárgáját, a keményítőt, nyírfacukrot és a vaníliaport. Feltettem a gázra és folyamatos keverés mellett felforraltam, mikor sűrűsödni kezdett hozzászórtam a zabkorpát és a kókuszreszeléket, és elzártam alatta a gázt. Poharakba töltöttem és kihűtöttem. Eperrel, mentalevéllel, mandulával, vagy akár kókuszreszelékkel is dekorálható.

TIPP gluténmentes változathoz:
Zabkorpa helyett használhatsz bármilyen magőrleményt, pl. mandulát.

 


FORRÁS: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek