Ha még 5000 Ft értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
0 db termék
0 Ft

Ringlós-barackos reform cobbler recept

Igazi késő nyári finomság! Kezdő konyhatündéreknek is szívből ajánlom, mivel ez az igazi “elronthatatlan” kategóriájú sütemény. Nagyon gyorsan elkészül, 2 tálra lesz csak szükséged hozzá. Kever-kavar-megsüt-szeletel-megesz típusú zabos sütemény, reggelire is ajánlom! Úgy a legfinomabb, ha langyosan eszed hűs joghurttal, vagy egy kis vanília fagylalttal. Ó, és ringló helyett szilvát is használhatsz, ha épp az van nálad 😉

Hozzávalók:

Szilvás, ringlós, barackos sütemény recept4 közepes méretű barack
4 nagyobb méretű ringló (szilva)
fahéj
citromlé
1-2 evőkanál zabkorpa v kukoricakeményítő

Tésztához:

1,5 bögre zabliszt (2,5 decis bögre) (másfajta liszt is jó)
fél bögre aprószemű zabpehely
1/3 bögre nyírfacukor
fél bögre olvasztott kókuszzsír v vaj
1/3 bögre tej
1 db tojás
1-1 mokkáskanál szódabikarbóna és sütőpor

Tálaláshoz:

natúr joghurt, vagy vaníliafagyi

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 200 fokra.

A barackot és a ringlót felkockáztam tetszőleges méretűre és egy hőálló edénybe tettem, majd megszórtam fahéjjal, a zabkorpával és rácsorgattam a citromlevet. Ha nem elég édes a gyümölcs, akkor pár kanál nádcukor, méz vagy nyírfacukor is mehet rá. Összekevertem az egészet.

A tészta hozzávalóit szintén összekevertem és a gyümölcsök tetejére kanalaztam egy-egy evőkanállal. Tejből, liszttől függően lehet, hogy picivel többre is szükségetek lehet. Közepesen lágy, kicsit ragacsos, de nem folyós massza lesz.

Betoltam a sütőbe és kb. 20-25 perc alatt megsült. Akkor jó, ha szép aranybarna a teteje.

 


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project blog

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek