fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Őszibarackos gesztenyetorta

Eljött az őszibarack szezonja és a születésnapoké is! Magyarországon a legtöbb gyerek szeptemberben születik, ezt pedig azzal magyarázzák, hogy pont 9 hónapnyira van a karácsonytól :-). Lepjük hát meg szeretteinket ezzel az egészséges, mégis finom tortával.

barackos_gesztenyetortaEljött az őszibarack szezonja és a születésnapoké is! Magyarországon a legtöbb gyerek szeptemberben születik, ezt pedig azzal magyarázzák, hogy pont 9 hónapnyira van a karácsonytól :-). Lepjük hát meg szeretteinket ezzel az egészséges, mégis finom tortával.

Hozzávalók:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg Xilit (nyírfacukor)
  • 12 ek. olívaolaj
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 5 dl kukoricatej

--

  • 1 kg fagyasztott gesztenyepüré
  • 10 dkg kókuszolaj
  • kb.10 dkg Xilit (nyírfacukor)
  • 25 dkg őszibarack

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit összeöntjük és alaposan kikeverjük.
  • Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük.
  • Közepes lángon sütjük, kb. 50 percig, a végén lejjebb vesszük a lángot. Kitűnő piskóta lesz, tojás nélkül!
  • A krém hozzávalóit is alaposan összekeverjük.
  • A piskótát vízszintesen három fele vágjuk.
  • A krémet szintén három fele szedjük: megkenjük először az első lapot, megszórjuk a feldarabolt barackkal, majd a második lapot is, és végük a torta külsejét is.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Ezt láttad már?
Gesztenyepüré, sütőtökös-narancsos gesztenyekrém házilag
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér