Ha még 5000 Ft értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
0 db termék
0 Ft

Kakukkfüves hagymaleves recept

A kakukkfű és a hagyma nagyon jó barátságban vannak, ráadásul mindegyikből készíthető tea is, ami remek gyógyír köhögésre, megfázásra. De ezt a levest évszaktól és egészségügyi állapottól függetlenül is bátran ajánlom mindenkinek, mert nagyon markáns, ízletes, laktató étel!

Hozzávalók 3 főre:

recept_kakukkfuves_hagymaleves3 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-1 teáskanál szárított és friss kakukkfű
fél mokkáskanál őrölt fehérbors

1 evőkanál teljeskiőrlésű tönkölyliszt
1-1 evőkanál olívaolaj és vaj
1 deci fehérbor (elhagyható)
Tetejére: pirított kenyérkockák és reszelt sajt

Elkészítés:

A vöröshagymát félkarikákra szeleteltem, a fokhagymát felaprítottam. Egy fazékban felhevítettem a vajat és az olajat, majd rátettem a vöröshagymaszeleteket és kb. negyed óra alatt világosbarnára pirítottam őket, sűrűen kevergetve, mert könnyen odakap. A fokhagymát csak ekkor adtam hozzá, hogy nehogy megégjen.  Megszórtam az egészet egy kanál liszttel és felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Víz helyett hús v zöldségalaplé még tökéletesebb. Sóztam, borsoztam megszórtam szárított kakukkfűvel és megvártam, míg a hagyma puhára fő. A friss kakukkfüvet csak a végén szórtam hozzá. Pirított kifliszeletek és sajt került a tetejére tálaláskor.

 


Forrás:

Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek