Ha még 5000 Ft értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
0 db termék
0 Ft

Epres-mentás, áfonyás-levendulás fagyi recept

Itt a nyár, minden sarkon fagyik tömkelege csábítja az embert. Fogyókúrázóknak, speciális diétákat tartóknak ilyenkor bizony nem könnyű. Ezért hoztam 2 házi fagyi receptet, amelyek ugyan nem cukormentesek, de a boltihoz képest mindenképp “light” és egészséges verziók, ráadásul akár fagyigép nélkül is elkészíthetőek! Fűszerek és gyümölcsök izgalmas találkozása fagyiban, próbáld ki mindkét receptet!

Krémsajtos áfonya fagylalt levendulával

Hozzávalók kb. 9 gombóchoz:

Házi fagylalt recept áfonyával5 dkg áfonya (lehet picit több is, hogy élénkebb színe legyen a fagyinak)
2 szál levendula
2,5 deci habtejszín
2 deci tej
2 tojássárgája
5 dkg natúr sótlan krémsajt (nálam házi volt, de lehet mascarpone is)
2 evőkanál nyírfacukor (ízlés szerint)
1 teáskanál méz

Elkészítés

A tejet és  a tejszínt összeöntöttem egy lábosban 1 evőkanál nyírfacukorral és felmelegítettem. Nem kell forralni, csak legyen forró. Ezután elzártam a gázt és beletettem a levendulavirágokat, amik benne áztak, míg a tej kihűlt. Addig a tojások sárgáját habosra kevertem 1 evőkanál nyírfacukorral és a krémsajttal. A tejből kivettem a levendulát és ismét elkezdtem melegíteni, majd mikor forrás közeli állapotba került, folyamatos keverés mellett, lassan hozzáöntöttem a tojásos krémsajtos masszát. Állandó keverés mellett megvártam, míg besűrűsödik és elzártam a gázt alatta. Ha darabos lenne szűrjük át.

Az áfonyát pici mézzel összeturmixoltam, majd azt is a fagyiba kevertem. Mikor  kissé lehűlt, mélyhűtőbe tettem. Ha fagyigéppel készül, akkor abba tegyétek, ha nem, akkor dermedésig botmixerrel fél óránként érdemes átkeverni.

Frissítő eperfagyi mentával

Hozzávalók 6 adaghoz:

mentás eperfagylalt házilag35 dkg eper
1,5 dl joghurt
cukor ízlés szerint, nálam kb. 5 dkg nyírfacukor
4-4 db menta és citromfű levél

Elkészítés

Az epret apró kockákra vágtam és megszórtam a nyírfacukorral, picit állni hagytam, hogy a cukor elolvadjon rajta, aztán hozzáöntöttem a joghurtot és krémesre turmixoltam. A menta és citromfű leveleket nagyon apró darabokra vágtam és hozzákevertem krémhez majd tálba öntöttem és lefagyasztottam. Fagyigép hiányában, javasolt fél óránként átkeverni botmixerrel, míg teljesen meg nem fagy, hogy ne legyen nagyon kristályos az állaga.

 


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek