Édes-savanyú mártás házilag

edessavanyuSokkal finomabb és egészségesebb, illetve olcsóbb is mint a bolti mártás. Onnan jött az ötlet, hogy elkészítem, hogy kaptunk egy üveggel, és azt szerettem volna rekonstruálni, erre jutottam:

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros színű paprika
  • 1 db zöld színű paprika
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2 dl paradicsompüré
  • himalaya só- igény szerint
  • barna cukor – igény szerint
  • 1 tk. ételízesítő mix
  • 1 tk. folyékony fűszer
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 1-2 tk. citromlé
  • 3-4 ek. házi ketchup


barna rizs

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olaj és víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyufaszálra szelt sárgarépát, a kis kockára aprított zellert, fokhagymát és paprikát. 1-2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és felöntjük 2-3 dl ételízesítővel felforralt vízzel, sózzuk, folyékony fűszerrel és ételízesítő mixszel ízesítjük, illetve a 3-4 ek. vízben kikevert kukoricakeményítőt is ekkor adjuk hozzá. Ezután cukorral, citromlével (házi) ketchuppal is ízesítjük, és készre főzzük.

A barna rizs főzése:
Lehet előgőzölt, ebben az esetben a csomagoláson van útmutató.
A sima barna rizst mosás után teflonos edényben zsiradék nélkül megpirítjuk,
de vigyázzunk, nehogy megégjen!
Érdemes kavargatni.
A rizst kétszeres vízmennyiséggel öntjük fel, és ízlés szerint sózzuk.
Forrás után, lassú tűzőn főzzük, míg meg nem puhul.
Ha szükséges, a vizet még pótoljuk.
A főzési idő kb. 30-45 perc.

Forrás:
Dankóné R. Magdolna blogja

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek