Ha még 5000 Ft értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
0 db termék
0 Ft

Birsalmapüré recept

Birsalmasajtnak indult volna a művem, de nagyon sokalltam a cukrot, ami szükséges hozzá, így átkombináltam a dolgokat: cukor helyet xilittel láttam neki az elkészítésnek, az ajánlottnál kevesebb mennyiséget használva. Az eredményt nevezhetném szósznak, vagy lekvárnak is, a lényeg, hogy egészséges finomság lett a méltatlanul elhanyagolt birsalmából. Jelentem, nem lett savanykás, sőt: kifejezetten édes, eteti-magát típusú desszert alapanyag lett belőle.

Ezt a receptet kicsit tovább is gondoltam és vendégváró falatokat készítettem, de felhasználhatod másként is a birspürét: keverd joghurtba, zabkásába, esetleg edd pirítóssal és körteszeletekkel. Írd meg kommentben, Te hogyan használtad fel! 🙂

Hozzávalók:

birsalma_pure_recept25 dkg birsalma
5 dkg nyírfacukor
fél-fél mokkáskanál őrölt fahéj és gyömbér
fél deci a birsalma főzőlevéből

A falatokhoz:

dió
camembert sajt

A birsalmát megmostam, félbevágtam, kivájtam a magházát majd felkockáztam héjastól. Feltettem főni annyi vízzel, ami pont ellepi. Mikor teljesen megpuhult leszűrtem a levét egy pohárba, a birsdarabokat pedig botmixerrel pürésítettem. Visszatettem egy edényben a gázra, hozzáadtam a cukrot és a fűszereket valamint a félretett főzővízből egy keveset és ismét elkezdtem főzni, míg az egész besűrűsödött. Pöfékelni fog, úgyhogy sűrűen kell kevergetni, de kb. 10 perc alatt kész. Tálba öntöttem, megvártam, míg kihűl majd a hűtőbe tettem. Másnap fogyasztható.


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek