Ha még 5000 Ft értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
0 db termék
0 Ft

Gyógyít, szépít, élettel tölt fel – A szőlő és szőlőmag jótékony hatásai

Amikor azt halljuk, hogy szőlő, legtöbbünknek a kora őszi időszak, a szüretelés, a friss gyümölcs finom íze vagy éppen az abból kinyert „isteni eredetű nedű”, a bor jut eszébe. Általában csak kevesen tudják róla, hogy már évezredek óta használják Európa-szerte a népi gyógyászatban. A szőlőt az ókorban a gyümölcsök királyának tartották, és ezt a címet […]

Szabad gyökök és antioxidánsok gigászi harca testünkben

Napjainkban egyre többet hallani az antioxidánsok jelentőségéről, szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásáról. Ha egészségről, hosszú életről, a betegségek elleni harcról van szó, mindig előkerül a téma. Mondhatni, néha már a csapból is ez folyik. Azt tehát már mind tudjuk, hogy az antioxidánsok nagyon fontosak, de vajon azzal is tisztában van mindenki, hogy miként működnek? Ebből a […]

Miért kell a nőknek mindig más?

A női szervezet igazán finomra hangolt gépezet: ha valami nem megfelelően működik, akkor az hamar zavart kelthet. Minden női életszakasznak megvannak a kihívásai, de egy valami közös bennük: sokoldalúságot kívánnak. A hormonháztartást pillanatok alatt megborító stresszhatások, a folyamatos tennivalók energia-igénye mind speciális terhelésnek teszik ki a női szervezetet.

Lutein és zeaxantin: a szem egészségének őrei II. rész

A lutein (a béta-karotin mellett) a karotinoidok csoportjába tartozó vegyület. A retina középső területén elhelyezkedő sárgafolt (makula) tartalmazza a szervezetben a legmagasabb mennyiségben a luteint. A szem ezen része felelős az éleslátásért, itt találhatók a legsűrűbben látóideg-végződések. A lutein és a zeaxantin sárga színű festékanyag, amely védi a szemet a nap káros ibolyántúli sugarai ellen, […]

Kedvenc gombócunk sztárja – a szilva

Közeledik az ősz, hát hull a szilva a fáról. Fogyaszthatjuk bátran nyersen, lekvárban vagy aszalva, a szilva ugyanis mindenhogy jótékony hatással van az emésztésünkre, vérnyomásunkra. Vitaminokban gazdag és persze ne feledkezzünk meg a jó öreg szilvás gombócról. Ó-ó-ó-ó.

A zöldségbőrbe bújt gyümölcs: a paradicsom

A paradicsom élete valahol Dél-Amerikában, Közép-Amerikában kezdődött, amikor is 1519-ben a spanyol Cortez felfedezte Montezuma kertjeiben. Magjait összegyűjtötte és eljuttatta Európába, ahol először inkább csak dísznövénynek tartották, nem pedig megették. Viszont akkoriban az aztékok már afrodiziákumnak, egyenesen szerelmi ajzószernek tartották. Európában nem volt zökkenőmentes a beilleszkedése az emberek étrendjébe. Szegény zöldségnek elég hányatott sorsa volt, olyan „rosszkor, rossz helyen” típus volt.