Ha még 5000 Ft értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
0 db termék
0 Ft

Netamin Astaxanthin kapszula30 lágyzselatin kapszula

Termékkép
  • ÁTMENETI KÉSZLETHIÁNY!
  • Szupererős, természetes antioxidáns
  • Elsősorban a szem, az agy és a szív egészségének védelmére
  • Fokozott stressz esetére is ajánlott
átmeneti készlethiány

Mit tartalmaz a Netamin Astaxanthin kapszula?

Természetes forrásból származó astaxanthint tartalmaz, amelyet sokatmondóan az „antioxidánsok királyának” is neveznek.1 Az astaxanthin egy természetben előforduló karotinoid, amelyet Netamin Astaxanthin kapszulához a Haematococcus pluvialis nevű mikroalgából nyernek ki. Az astaxanthint tartják a modern kor egyik legerősebb, leghatékonyabb antioxidánsának, ezért kutatják folyamatosan szerepét a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében, enyhítésében. Ismerd meg Te is az astaxanthin erejét!

Harc a káros szabadgyökök ellen

Az astaxanthin, mint antioxidáns segít felvenni a harcot a stressz hatására keletkezett szabadgyökök ellen. Szervezetünkben az egyensúlyt olyan molekulák sokasága tartja össze, amelyek páros számú elektronnal rendelkeznek. Bizonyos külső hatások (pl. stressz) nyomán azonban egyes molekulák elektront veszítenek, így instabillá válnak – ezeket nevezzük szabadgyököknek. Ők egyfajta ámokfutásba kezdenek a szervezetben: mindenáron megpróbálnak az elveszített molekula helyére újat találni. Így azonban csak újabb és újabb szabadgyökök keletkeznek, növelve az esélyét bizonyos betegségek, mint pl. a szív-és érrendszeri problémák, vagy éppen a rák kialakulásának kockázatát.

A szabadgyökök semlegesítésében az antioxidánsokra támaszkodik szervezetünk. Antioxidánsként ismert a C-vitamin és az E-vitamin is többek között, ám kutatások alapján elmondható, hogy az astaxanthin antioxidánsként ezeknek többszörös erejével bír.

Egyes források számszerűsítették ezeket az eredményeket és arra jutottak, az astaxanthin:
–    550-szer erősebb antioxidáns, mint az E-vitamin
–    6000-szer erősebb antioxidáns, mint a C-vitamin2

Az astaxanthin, ez a szupererős antioxidáns, számos pozitív hatással rendelkezik. Védelmezője az egész test egészségének, hatásait több száz lektorált szakirodalmi forrás támasztja alá.

Három fő területet érdemes kiemelni az astaxanthin kapcsán: a szív- és érrendszer, a szem, és az agy egészsége. Szedése kiemelten fontos, ha ezen szervek valamelyikét érintő betegséggel küzd valaki, de megelőzés, egészségvédelem céljából használatát minden felnőtt számára javasoljuk!

Jó ha tudod, mi a teendő infarktus eseténA szív-és érrendszer védelme astaxanthinnal

Tudományos kutatásokkal támasztották alá, hogy az astaxanthin képes csökkenteni az oxidatív stressz okozta káros hatásokat és gyulladásokat, amelyet a szív-és érrendszeri betegségek egyik legfőbb kiváltójának tekintenek.

Egy 12 hetes vizsgálat során normál testsúlyú, 40 év feletti, enyhén magas koleszterin-szinttel rendelkező személyek egy csoportja astaxanthint kapott, míg másik csoportja ún. placebot (hatás nélküli szert). A napi 12 mg-nyi astaxanthint szedők leletei a következőképp változtak:3
–    triglicerid-szint (vérzsír-szint) jelentősen csökkent, azaz javult az eredmény
–    HDL (az ún. „jó koleszterin”) jelentősen emelkedett, azaz javult az eredmény

Hasonló eredményre jutottak túlsúlyos emberek esetében is: az astaxanthin tartalmú étrend-kiegészítő szedése náluk is javulást hozott a vérzsír-szint értékeiben.4

Astaxanthin és a szem egészsége

Az astaxanthin szemvédő tulajdonságaiért nagyra értékelt antioxidáns, ami képes a szem szöveteiben felhalmozódni és ott számos jótékony hatást kifejteni.

Az astaxanthin a kutatások szerint segíthet a vakság két leggyakoribb oka, a makula degeneráció (sárgafoltsorvadás) és a szürkehályog kialakulásának megelőzésében, illetve kiegészítő kezelésében 5-6-7, megvédi a retina sejtjeit az UV-sugárzás 8 illetve általában az erős fény káros hatásaitól,9 és védi a szemet az oxidatív stressztől.10

Az astaxanthin antioxidáns és gyulladáscsökkentő képességei különösen hasznosnak bizonyulnak a szem fáradtságából eredő problémák ellen, illetve a szem alkalmazkodóképességének javításában. 11-12

Tanulmányok azt is kimutatták, hogy az astaxanthin serkenti a vérkeringést a retina hajszálereiben, ami segíti a szem szöveteinek tápanyag- és oxigénellátását, a sejtek megújulását, ezzel támogatja a jobb látást és a szembetegségek kockázatának csökkentését. 13-14-15-16

Az astaxanthin hatása az agyi teljesítményre, memóriára

Az astaxanthinnak a karotinoidok között is egyedülálló és fontos tulajdonsága, hogy képes átjutni a vér-agy gáton (erre pl. a béta-karotin sem képes), ennek köszönhetően antioxidáns hatása kiterjed az agyra és központi idegrendszerre is.

Az astaxanthin erőteljes védelmet nyújt az agynak a szabad gyökök pusztító tevékenységei ellen. Számos klinikai kutatás foglalkozott már a természetes astaxanthin agyra, memóriára, kognitív funkciókra gyakorolt jótékony hatásaival.

Egy 2012-ben publikált vizsgálat eredményei alapján az astaxanthin szedésével javulhat a memória, a mentális sebesség és a multitasking képesség olyan idősebb egyéneknél, akik a korral összefüggő feledékenységre panaszkodtak. 17 Ezenkívül a kutatók azt is megállapították, hogy astaxanthin csökkenti az oxidációt a vörös vértestekben, ami a demencia megelőzéséhez nyújt segítséget. 18 Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a természetes astaxanthin hozzájárulhat olyan neurodegeneratív betegségek megelőzéséhez, melyek kialakulása szorosan összefügg az oxidatív stresszel – pl. Parkinson-kór, Alzheimer-kór. 19

Fontos a természetesség!

Az astaxanthin egyre népszerűbb alkotóeleme különböző étrend-kiegészítőknek, ám a tömeges előállításhoz és azért, hogy minél olcsóbb legyen, sokan szintetikus astaxanthint használnak. A szintetikus astaxanthin bizonyítottan jóval gyengébb hatással bír, mint természetes társa.20 A természetben előforduló astaxanthin források közül ráadásul a Haematococcus pluvialis alga tartalmazza a legmagasabb koncentrációban – a Netamin Astaxanthin kapszula hatóanyagának is ez az alga a forrása.21

Kiknek ajánlott a Netamin Astaxanthin kapszula?

> Erős antioxidáns jellege miatt általános segítséget jelenthet mindazoknak, akik erős stressz-hatásnak vannak kitéve.
> Kifejezetten javasolt mindazoknak, akiknek családjában már fordult elő korábban szív-és érrendszeri megbetegedés.
> Javasolt azoknak, akik az agyi funkciókat szeretnék javítani, demencia, memóriazavar, neurodegeneratív betegségek esetén.
> Kifejezetten javasolt szemüvegeseknek, illetve bármiféle szembetegségben szenvedő vagy a szembetegségek szempontjából fokozott kockázattal rendelkezőknek.
> Javasolt azoknak, akik sok időt töltenek számítógép előtt, mesterséges fényben vagy erős napfényben.
> Javasolt azoknak, akik minden nap erős szellemi és/vagy fizikai megterhelésnek teszik ki magukat.
> Javasolt mindazoknak, akik már küzdenek valamilyen szív-és érrendszeri megbetegedéssel.
> Ajánlott sportolóknak is, hiszen nagyobb terhelésnek teszik ki szervezetüket.
> Ajánlott mindazoknak, akik tenni szeretnének szívük, szemük és agyuk egészségéért, természetes módszerekkel.

Netamin Astaxanthin kapszula – mert Neked a természet legjava jár!

A termék OÉTI száma: 17750/2016


Hivatkozások:

1 https://www.oxfordvitality.co.uk/astaxanthin-king-antioxidants/
2 Astaxanthin NZ. (2016). Astaxanthin Information , innen: http://www.astaxanthin.co.nz/
3 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19892350
4 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21964877
5 Parisi V, et al. Carotenoids and antioxidants in age-related maculopathy italian study: multifocal electroretinogram modifications after 1 year. Ophthalmology. 2008 Feb;115(2):324-33.
6 Tso, M.O.M. and Lam, T.T. (1996).Method of Retarding and Ameliorating Central Nervous System and Eye Damage. Assigned to U. S. Nutraceuticals. U.S. Patent #5527533.
7 Wang X, Willen R, Wadstrom T. Astaxanthin-rich algal meal and vitamin C inhibit Helicobacter pylori infection in BALB/cA mice. Antimicrob Agents Chemother. 2000 Sep;44(9):2452-7.)
8 Santocono M, et al. Influence of astaxanthin, zeaxanthin and lutein on DNA damage and repair in UVA-irradiated cells. J Photochem Photobiol B. 2008 Dec 1;85(3):205-15.
9 Otsuka T, et al. The Protective Effects of a Dietary Carotenoid, Astaxanthin, Against Light-Induced Retinal Damage. J Pharmacol Sci. 2013;123(3):209-18.
10 Santocono M, et al. Lutein, zeaxanthin and astaxanthin protect against DNA damage in SK-N-SH human neuroblastoma cells induced by reactive nitrogen species. J Photochem Photobiol B. 2007 Jul 27;88(1):1-10.
11 Nagaki Yasunori, et al. The supplementation effect of Astaxanthin on Accommodation and Asthenopia. Journal of Clinical Therapeutics & Medicines VOL.22;NO.1;PAGE.41-54(2006)
12 Shiratori Kenji, et al. Effect of Astaxanthin on Accommodation and Asthenopia-Efficacy-Identification Study in Healthy Volunteers. Journal of Clinical Therapeutics & Medicines VOL.21;NO.6;PAGE.637-650(2005)
13 Kidd P. Astaxanthin, cell membrane nutrient with diverse clinical benefits and anti-aging potential. Altern Med Rev. 2011 Dec;16(4):355-64.
14 Saito M et al . Astaxanthin increases choroidal blood flow velocity. Graefes Arch Clin Exp Ophthalmol. 2012 Feb;250(2):239-45.
15 Miyawaki H, Takahashi J, Tsukahara H, Takehara I. Effects of astaxanthin on human blood rheology. J Clin Biochem Nutr. 2008 Sep;43(2):69-74.
16 Nagaki Yasunori et al. The Effect of Astaxanthin on Retinal Capillary Blood Flow in Normal Volunteers. Journal of Clinical Therapeutics & Medicines VOL.21;NO.5;PAGE.537-542(2005)
17 Katagiri et al. Effects of astaxanthin-rich Haematococcus pluvialis extract on cognitive function: a randomised, double-blind, placebo-controlled study. J Clin Biochem Nutr. 2012;51(2):102-7.
18 Nakagawa et al. Antioxidant effect of astaxanthin on phospholipid peroxidation in human erythrocytes. British J. of Nutr 2011; 105: 1563-1571.
19 Mikiyuki Katagiri et al. Effects of astaxanthin-rich Haematococcus pluvialis extract on cognitive function: a randomised, double-blind, placebo-controlled study. J Clin Biochem Nutr. 2012 Sep; 51(2): 102–107.
20 http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/04/13/natural-vs-synthetic-astaxanthin.aspx
21 Ranga Rao Ambati, Phang Siew Moi, Sarada Ravi, and Ravishankar Gokare Aswathanarayana:Astaxanthin: Sources, Extraction, Stability, Biological Activities and Its Commercial Applications, Mar Drugs. 2014 Jan; 12(1): 128–152.

 

Hozzászólások

Hatóanyag táblázat

Hatóanyag A napi adag tartalmaz
(1 lágyzselatin kapszula)
NRV%
AstaREAL® Astaxanthin
(Haematococcus pluvialis alga kivonatából)
4 mg -

*NRV%: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százaléka

Szedés

Felnőtteknek napi 1 lágyzselatin kapszula, lehetőleg főétkezés előtt, bő folyadékkal.

Kinek ajánljuk?

Férfiaknak ajánlott

A férfi egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a férfiak szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.

Gluténmentes

Nem tartalmaz semmilyen gluténszármazékot, így gluténmentes étrendet követők is szedhetik.

Laktózmentes

Nem tartalmaz laktózt, így laktózmentes étrendet követők is szedhetik.

Nőknek ajánlott

A női egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a nők szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.

Szívbarát

Szedése szív-és érrendszeri betegségekkel küzdőknek kifejezetten ajánlott.

Sportolóknak

A termék sportolók részére kifejezetten ajánlott.

30 napos visszafizetési garancia

A bontatlan termék árát 30 napon belül visszafizetjük!

Részletek:

A pénzvisszafizetés bontatlan termékekre vonatkozik. A pénzvisszafizetési igény a számlázási naptól számított 30 napon belül érvényesíthető.

Postacímünkre juttasd vissza az alábbiakat:

– A terméket eredeti csomagolásban (több darab rendelése esetén minden terméket).
– A termékkel kapott eredeti számlát.
– Egy rövid levelet, amelyben megindoklod a visszaküldést. Mi nem fogunk mérlegelni, ez a könyvelésünkhöz elengedhetetlen.

Székhelyünk és postacímünk: 1116 Budapest, Fehérvári út 132-144.

A beérkezéstől számított 30 napon belül, a vásárlás módjával megegyező módon fizetjük vissza a termék vételárát:
– Utánvétellel történő rendelés esetén postai úton történik a visszafizetés.
– A weboldalunkon keresztül történő bankkártyás fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Előreutalással történő fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Ha személyesen vásároltál tőlünk, akkor kérjük, hogy fáradj be irodánkba, előzetesen értesítve ügyfélszolgálatunkat ezen a telefonszámon: +36 70 601 9999

A kiszállítási költséget nem áll módunkban visszafizetni!

Fontos! Csak akkor tudjuk visszafizetni a termék árát, ha a fenti pontok mindegyikének eleget tett!

Megjegyzés: Kizárólag a közvetlenül a netamin.hu oldalról rendelt termék(ek)re vonatkozik a pénz-visszafizetési garancia. Más viszonteladóinkat nem kötelezhetjük erre, ezért a náluk vásárolt termékekre az adott viszonteladó egyéni szabályzata vonatkozik.